Нито един отбор от Първа лига няма проблем с лиценза

...
Нито един отбор от Първа лига няма проблем с лиценза
Коментари Харесай

Нито един отбор oт Първа лига няма проблем с лицензирането

Нито един тим от Първа лига няма проблем с лиценза за идващия сезон, разгласи президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Осем от отборите са получили позволение да играят в Европа, като това включва и четирите евроучастника - първенецът " Лудогорец ", ЦСКА, " Левски " и " Славия ".

Останалите отбори, които са покрили критериите за лицензиране за европейските шампионати, са " Берое ", " Черно море " и пловдивските " Ботев " и " Локомотив ". Единственият тим от Втора лига, който завоюва промоция - " Ботев " (Враца), също е безупречен.

" Тази година е добре и всяка година ставаме по-добре. Самите клубове към този момент привикват на финансовия феърплей и на правилника. За наше благополучие няма проблем с нито един от клубовете ", сподели Михайлов през днешния ден след съвещание на изпълнителния комитет на БФС.

На съвещанието беше одобрен форматът за новия сезон в двете професионални дивизии - Първа и Втора лига. Броят на участниците във второто равнище на българския футбол ще бъде повишен от 2019 година, до момента в който в елита няма да има промени.

През новия сезон от Втора лига ще изпаднат единствено два тима. В същото време от Трета лига ще влязат четирите отбора, които завоюват районните дивизии. Така от сезон 2019/2010 във второто равнище на българския футбол ще има 18 участника.

 Нито един тим oт Първа лига няма проблем с лицензирането
© LAP.bg

Първа лига ще остане с 14 тима през идващите два сезона. Новото състезание ще стартира на 20 юли, а не както беше планувано в началото - на 12 юли. Жребият за новия сезон ще бъде изтеглен в петък. След това клубовете ще се съберат, с цел да решат по какъв начин ще се разпределят парите от телевизионните права, изясни заместител изпълнителният шеф на БФС.

" С новия сезон в Първа лига приключва тригодишният интервал, който е пилотен и е гласуван от изпълкома и от всички клубове. Догодина форматът ще бъде същият и вероятно във времето може да се вършат някакви козметични промени, свързани с опита, който вероятно ще придобием в този тригодишен интервал. Но ще стартира отново с 14 тима сигурно и отново с плейофна система ", сподели Михайлов.

Форматът на Първа лига, който клубове си избраха през 2016 година, беше подложен на много рецензии поради това, че третият и деветият в постоянния сезон - " Левски " и " Черно море " - играха плейоф за Европа, а новобранецът " Витоша " (Бистрица) се избави единствено с две победи в 37 мача.

 Нито един тим oт Първа лига няма проблем с лицензирането
© www.bfunion.bg

" Доста забавно беше шампионата до края. Наели сме хора (за правенето му), дали сме сума ти пара, хората са експерти в тази тенденция. Доколкото аз съм приказвал с клубовете, те показаха удовлетворение. Имаше конспирация до края и по тази причина и през днешния ден гласувахме да си остане в същата посока ", разяснява вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

В същото време беше решено да няма промени в съдийската комисия и назначеният за ръководител в края на март Йордан Сталев резервира поста си. " Комисията е едвам на два месеца и сме решили да я оставим да работи на мира. Така е редно ", съобщи Михайлов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР