Нито един от обвиняемите не беше обвинен в съучастие в

...
Нито един от обвиняемите не беше обвинен в съучастие в
Коментари Харесай

Осъдиха осем души за атентата в Ница през 2016 година

Нито един от обвинените не беше упрекнат в съучастничество в терористичния акт

Седем мъже и една жена бяха приети за отговорни поради ролята им в атентата, осъществен с камион в южния френски град Ница на 14 юли 2016 година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съд в Париж призна Мохамед Грайеб, който бе главният обвинен по делото и другар на причинителя на атентата Мохамед Лауеж Булел, за отговорен в принадлежност към терористична организация, и го осъди на 18 години затвор.

По същото обвиняване правосъдният състав призна за отговорни и Шокри Шафруд и Рамзи Арефа, други двама знакови обвинени. Те бяха упрекнати, че са помогнали на Булел да си набави оръжия, както и камиона, с който той извърши офанзивата. Двамата получиха надлежно 18 и 12 години отнемане от независимост.

Останалите петима подсъдими бяха наказани на разнообразни периоди затвор от сред две и осем години.

Нито един от обвинените не беше упрекнат в съучастничество в терористичния акт - решение на прокуратурата, с което оживели от атентата описаха, че им мъчно да се примирят.

Извършителят на атентата бе премахнат от полицията на място при офанзивата. Въпреки това той съумя да измине с камиона си два километра по крайбрежната алея в Ница, врязвайки се в множеството, което се беше събрало да следи празненствата по случай националния празник на Франция - Деня на Бастилията, и лиши живота на 86 души.

Няколко дни по-късно отговорност за нападението пое " Ислямска страна ", само че групировката не показа никакви доказателства, че атентаторът, който е имал досие в полицията за домашно принуждение и дребна престъпност, е бил в директна връзка с нея.

Днешното решение на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР