Нито един от министрите, които бяха предложени от Димитър Главчев,

...
Нито един от министрите, които бяха предложени от Димитър Главчев,
Коментари Харесай

Зарков: Нито един от министрите на Главчев не е предварително съгласуван с Радев

Нито един от министрите, които бяха препоръчани от Димитър Главчев, не е авансово координиран с президента. Това съобщи секретарят на президента Румен Радев по правните въпроси и някогашен правосъден министър Крум Зарков пред БНР.

" Стефан Димитров не може да е президентският човек в държавното управление на Главчев. Няма квота на президента, в това число и за Мария Павлова ", посочи той.
 Плугчиева: Има задоволително дипломати за Външно
Плугчиева: Има задоволително дипломати за Външно

Според съветника Димитър Главчев бил хвърлен в студената вода

Според него са нелепост изказванията, че президентът има нещо общо със статуквото в правосъдната власт.

Няма министър на външните работи, който може да обърне доктрината на страната за ден и половина , разяснява Зарков обстановката към Министерство на външните работи, откакто служебният министър председател изиска Стефан Димитров със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, а след, предложи той и външното министерство.
 ПП-ДБ открехват вратата към Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, с цел да
ПП-ДБ открехват вратата към Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, с цел да " изкопчат страната "

Целта е да се спре Пеевски да презареди своето въздействие, прецизира Христо Иванов

" Всеки път, когато изгубят почва, когато сгрешат, те вадят една и съща карта. Няма институция или политическа мощ, която да обърне геополитическото развиване на страната. Има нюанси в другите позиции, само че в базовото позициониране на страната в Европейски Съюз и НАТО няма такава заплаха. Това се употребява като пояснение за необяснимото ", уточни Крум Зарков. По думите му това е смешно, само че и рисково. " Трупа се публично неодобрение, което се отразява и на мнението за съюзите, в които участваме, защото те ги употребяват безпардонно ", сподели още Зарков.

Той уточни също, че откакто Радев даде време на премиера Главчев да намерения върху своите отговорности, в случай че министър председателят е уверен, че може да поеме и поста на външен министър, президентът няма съображение да му откаже това.
 Румен Радев: Главчев не схваща с какво се е заел, камо ли да оглави Министерство на външните работи
Румен Радев: Главчев не схваща с какво се е заел, камо ли да оглави Министерство на външните работи

Като нелепи мечти дефинира изказванието, че се коалира с ГЕРБ и Движение за права и свободи

Заркова съобщи също, че измененията в Конституцията са причина за " цялата тази фарсова обстановка ". " България беше на ръба на конституционна рецесия и тя щеше да се случи, в случай че не се беше намерил претендент за министър-председател. По новата Конституция не е ли назначено служебно държавно управление, не могат да се насрочат и избори. Щяхме да увиснем в обстановка на безредие ", уточни той.

Зарков посочи, че би трябвало да се даде заем на доверие на Димитър Главчев, само че и на президента. Той добави, че в случай че искал да покаже нелепостта на новата Конституция, можел да стартира да връчва мандатите на тези, които са споделили, че не ги желаят. " Това щеше да трае до август-септември. Президентът се пробва в лимитираните рамки на това, което му оставиха като пълномощие, да се намесва по този начин, че спестовно и със хладнокръвие да предотвратява обстановки, които излизат оттатък естественото " разяснява Зарков. По думите му президентът се пробва да удържа конституционния ред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР