Нито един от колегите или кабинета не се плаши и

...
Нито един от колегите или кабинета не се плаши и
Коментари Харесай

Ще успеят ли да детронират Радев?

„ Нито един от сътрудниците или кабинета не се плаши и впечатлява от това, което президентът приказва, а от това, което желае да направи. Вече намерено има хора, които споделят, че отиват на локални избори с вярата той да ги поддържа – Иван Шишков да вземем за пример в столицата, а в Смолян ще е Стефан Сабрутев. На всичкото от горната страна вторият като нищо може и да завоюва “, признаха депутати от болшинството.

 

Затова наесен е допустимо изцяло действително Народното събрание да опита да започва процедура по. импийчмънт, а мотиви той самичък ни дава “. Ако обаче не успее да даде стабилен претекст на ръководещите да стартират процедурата, то Народното събрание е измислилил различен вид. С измененията в Конституцията, които се готвят, президентът ще се трансформира в изцяло декоративна фигура в държавния живот – няма да има право на назначения на шефове на служби, НСО ще мине под шапката на военното министерство, а основният секретар на Министерство на вътрешните работи също ще отпадне от президентските назначения. Същите промени може да се създадат и с ремонти в няколко от законите, само че от болшинството решили, че по-лесно е с един удар да

лишават всичко на Радев.

 

„ Съвет за електронни медии?! Никой не го вълнува Съвет за електронни медии даже можем и да му го оставим, от тази конструкция не се интересува нито страната, нито даже самият президент. Но ръководителите на ДАНС, ДАТО, СВР, и ДАР ще се предложи да се назначават от Министерския съвет по предложение на министър-председателя, вместо с президентски декрет, ето това е единствено едно от нещата “, разкрива народен представител.

 

ГЕРБ обаче се оказват в разкривен стоеж по отношение на двете оферти, защото част от депутатите на Бойко Борисов мълчешком поддържат Радев и офанзивите му против ПП-ДБ, защото президентът есе по-малко се занимава обществено с водача им. Двамата имаха тежък междуличностен спор, а някогашният министър председател даже упрекна президента, че шпионира с дрон дома му.

 

Много от фрагментите на ГЕРБ са и близки с екипа на Радев на „ Дондуков “ 2, а други са близки със самия него. Затова и процедурата по импийчмънт, която стартира в Народното събрание, само че приключва в Конституционния съд, може да не излезе с упования от десните край. Още повече, че Българска социалистическа партия, колкото и да подлагат на критика президента, няма да застанат против него пред очите на гласоподавателите си, които са едни и същи с тези на президента, и Слави Трифонов и партията му по-скоро биха скъсали всички страници с подписи за референдумите си, в сравнение с да застанат против Радев.

С колебаещата се ГЕРБ пък ПП-ДБ напълно нямало да имат късмет да получат нужните 160 гласа в Народното събрание, с цел да пратят импийчмънта на Радев в Конституционен съд.  

 

Проблемът е, че ПП-ДБ щели да срещнат неочакван отпор в ГЕРБ и за текстовете против президентската институция в новия план за Конституция. Причината – за разлика от десницата в този й вид, ГЕРБ са имали настоящ президент и партията не изключва да има подобен и отсега нататък, а лишаване на пълномощията по никакъв начин не се нравел на депутатите на Борисов. В краен случай президентът в действителност можел да си получи процедурата по импийчмънт в новата сесия на Народното събрание, само че съгласно депутати от ПП-ДБ това може да е единствено за разлюляване на позициите му, защото мъчно ще се откри болшинство за изпращането му в забвение.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР