Нито един от коледните базари, открити в София и в

...
Нито един от коледните базари, открити в София и в
Коментари Харесай

Коледните базари у нас не плащат права за музика, алармира Музикаутор

Нито един от коледните базари, открити в София и в другите градове в страната, не са сключили контракти за споразумяване на авторските права за музиката и не са заплатили хонорари за създателите. Това се споделя в позиция на Музикаутор, изпратена до медиите.

По този мотив организацията е подала сигнал до Министерство на културата, с който желае да бъдат тествани и при открити нарушавания да бъдат формирани актове на уредниците на " Немски Коледен Базар София " и " Коледен Базар Капана ".
В салоните за хубост и в заведенията - музика единствено с платени авторски права
Масови инспекции дали салони за хубост пускат музика без авторски права се правят сега в цялата страна, съобщи БНР. Кампанията...

Заедно с това Музикаутор осведоми и Столична община, че на нейна територия се провеждат събития в нарушаване на закона. Според Музикаутор това би трябвало да бъде явен сигнал за всички, които провеждат коледни базари без надлежния музикален лиценз.

Данните на организацията сочат, че това е всеобщ проблем и в случай че предходната година въпреки всичко някои от уредниците са уреждали правата за музиката, то тази година нито един уредник на коледен базар в България не е извършил законовото си обвързване. " В същото време музиката има съществена роля, носейки коледно въодушевление за посетителите и оборот на всички търговци, които оферират артикули и услуги в границите на коледните базари ", пишат от Музикаутор

" Подобно отношение към създателите на музика граничи с цинизъм, като се има поради, че за коледен базар с до 2000 гости дневно ставката по цената на Музикаутор е 75 лв. дневно ", разяснява изпълнителният шеф на организацията Иван Димитров .

По думите му за разлика от България, в Германия е на практика невероятно да се провежда сходно мероприятие, в случай че не са уредени правата за музиката. Ето за какво Музикаутор е изпратила и умишлен сигнал и към посолството на Германия, като го осведоми за обстановката с " Немски Коледен Базар София ".

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР