Нито един лидер в света няма да направи крачка, с

...
Нито един лидер в света няма да направи крачка, с
Коментари Харесай

Антон Киссе: Кулеба си тръгва разочарован от България

Нито един водач в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия, безапелационен е ръководителят на Асоциацията на българите в Украйна
Определено има отчаяние в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите в България. Това съобщи Антон Киссе – ръководител на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на Кулеба.

Припомняме, че в сряда стана ясно, че на срещата сред Кулеба и премиера Кирил Петков Украйна е поискала публично оръжия от България. За подобен диалог описа самият украински министър, който в сряда се срещна с депутатите в Народното събрание. Темата стана причина за остри несъгласия както в обединението, по този начин и сред власт и съпротива.

Антон Киссе е участвал на срещата сред Петков и Кулеба. Относно разискването на вероятно даване на военна помощ на Украйна, Киссе уточни: „ Когато има самостоятелни срещи и експертните групи се договорят, тогава ще бъде ясно. На такива срещи не се взимат решения, а се дефинират главните цели и задания “.

„ Вчера имах диалози с представители на Народното събрание, персонални срещи. Социалисти и други представители споделят – „ нашите гласоподаватели имат спорни отзиви, разбираш, ти си народен представител, те няма да ни поддържат “. Заради гласоподавателите - нееднородно е настроението измежду хората, по тази причина не могат да ни поддържат, по този начин изясняват “, добави ръководителят на Асоциацията на българите в Украйна.

„ Украйна не може да отговори на изискванията, които Русия слага. Нито един водач в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия “, безапелационен е Киссе.

„ Твърдо стоим на позицията, че нашите условия, би трябвало да бъдат чути. Не тъкмо не съм удовлетворен, само че съм угнетен, тъй като когато има гибел, убиват хора, няма причини да не се помогне на страдащите “, означи бесарабският българин.

„ Нашите бойци нямат задоволително бронежилетки. Майките изпращат синовете си и желаят да им дадем, с цел да отидат на фронта “, разяснява той.

Киссе изрази признателност към всички българи, които оказват помощ на украинците. „ Това е огромен жест. Разбирам, че в България се живее мъчно, постоянно пристигам тук. Въпреки това, вие ни помагате “, коментира  ръководителят на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР