Нито един известен канал, за който е известно, че е

...
Нито един известен канал, за който е известно, че е
Коментари Харесай

Руското информационно пространство забрави Пригожин

Нито един прочут канал, за който е известно, че е директно обвързван с ЧВК " Вагнер ", не е споделил спомагателна информация за бъдещето на групата  въпреки в Telegram.

По-голямата част от съветските провоенни блогъри пък са съсредоточили вниманието си върху интензивността на фронтовата линия. Това демонстрират наблюденията от последните два дни на Института за военни проучвания, основан във Вашингтон (ISW), който още от началото на войната в Украйна следи осведомителното пространство в Русия.

Вътрешни източници не престават да оповестяват детайлности за екипажа, умрял при злополуката, както и за настоящото следствие на злополуката от формалните управляващи, само че като цяло съветското осведомително пространство замлъкна.

Едва ли някой на Запад е бил сюрпризиран от  - в края на краищата Путин не е прочут с търпимостта си към хора, които са предатели на неговия свят.

Но в Русия хората споделят разнообразни възгледи. Руснаците не имат вяра в убийството на Пригожин.
 Стар видеоклип отприщи спекулации за Пригожин - предвещал е гибелта си или е жив?
Стар видеоклип отприщи спекулации за Пригожин - предвещал е гибелта си или е жив?

Лидерът на " Вагнер " предпочитал да бъде погубен, в сравнение с да излъже страната ни

Само към 8% % от руснаците считат, че Путин стои зад гибелта на водача на наемническата група " Вагнер " Евгений Пригожин. Това демонстрира изследването, извършено от Open Minds Institute в часовете след самолетната злополука, по поръчка на Sunday Times и представено от Der Standard.

То открива, че 28,4% считат, че злополуката е инсценирана , до момента в който 28,3% я приписват на повреда или неточност на водача. Около два % от поддръжниците на Путин считат, че той е виновен.

Изпълнителен шеф на института, Святослав Гниздовски, разяснява тези числа: Два % от поддръжниците на режима, които упрекват Путин за гибелта на Пригожин, наподобява доста дребен брой. Мисля, че те не смеят да си показват това, тъй като по този метод Путин изцяло унищожи визията им за действителност.

Това изцяло съответствува и с публицистичната политика на главните съветски издания. От петък ТАСС, Интерфакс, РБК и други са замръзнали на последните обявени вести. Бъдещата орис на групата " Вагнер ", колкото и да остава неразбираема, не се разисква, като че ли такава не съществува или най-малко не се слага под подозрение след указа, с който президентът Владимир Путин сходно на редовите военни.
 Лукашенко не има вяра Путин да стои зад гибелта на Пригожин – било непрофесионално
Лукашенко не има вяра Путин да стои зад гибелта на Пригожин – било непрофесионално

Беларуският водач предупреждавал шефа на " Вагнер " да внимава за живота си

Последната информация е, че черните кутии на падналия аероплан в Тверска област са конфискувани от следствието , дружно с други документи и материални доказателства, нужни за определяне на събитията на авиокатастрофата. Предстои събаряне на данните от черните кутии и обработка на информацията от тях. За идентификация на откритите остатъци и определяне на самоличността на починалите ще се вършат ДНК разбори.

По документи на борда на падналия в Тверска област аероплан, благосъстоятелност на една от фирмите на Евгений Пригожин, са пътували 10 души - трима души личен състав и седем пасажери. В листата на пасажерите участват имената на ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин и неговите помощници и доверени лица Дмитрий Уткин, Валерий Чекалов.

Следственият комитет на Русия стартира наказателна дело по ст. 263 от Наказателния кодекс за нарушавания на разпоредбите за сигурност на придвижването и употребата на въздушен превоз. Разследването е взето под наблюдението и контрола на губернатора на Тверска област Игор Руденя.
 Лондон: ФСБ стои зад свалянето на самолета с Пригожин
Лондон: ФСБ стои зад свалянето на самолета с Пригожин

Британското разузнаване вижда блян у Путин да покаже престижа си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР