Нито един генерал от Североатлантическия алианс не иска да воюва

...
Нито един генерал от Североатлантическия алианс не иска да воюва
Коментари Харесай

Бивш главнокомандващ НАТО: Нито един генерал от Алианса не иска да воюва с Русия

Нито един военачалник от Североатлантическия алианс не желае да води война с Русия. Такова мнение изразил някогашния главнокомандващ на Обединени въоръжени сили (на страните-членки на Ва на НАТО в Европа военачалник Филип Брийдлав за полското издание Onet в изявление под заглавие „ Gen. Philip Breedlove dla Onetu: Rosja wysłała NATO jasny sygnał”.

„ Руснаците бързо се учат от грешките си, да вземем за пример направените преди 10 години в Грузия” – признава генералът.

Според генерала, най-голямо предизвикателство за Алианса ще бъде интеграцията на отбранителните стратегии на обособените страни-участнички в НАТО. Той да вземем за пример отбелязал, че до наскоро членовете на Алианса можели да реагират на провокациите след 30-40 дни, а в този момент, съгласно Брийдлав, срокът е скъсен до 5 денонощия.

„ Ние изменихме метода на мислене за готовността. Някога това бяха 365 дни. Това не дава отговор на провокациите, които в този момент ни насочва Русия” – разяснява генералът.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Алиансът продължава да търси пътища за разговор с Русия.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР