Нито един европейски отбор не достигна до полуфиналите на Световното

...
Нито един европейски отбор не достигна до полуфиналите на Световното
Коментари Харесай

Без европейски отбор на полуфиналите на Световното по баскетбол за жени

Нито един европейски тим не доближи до полуфиналите на Световното състезание по баскетбол за дами, което се организира в Австралия. Това се случва за пръв път от 1994 година насам, когато планетарният шампионат още веднъж се организира на Зеления континент.

Двойките на полуфиналите, които ще се проведат в събота, ще опълчват Съединени американски щати на Канада и Китай на домакина Австралия.

В първия мач от четвъртфиналите в Сидни 10-кратните международни шампионки от Съединени американски щати надвиха над Сърбия с 88:55 след 17 точки на Кейси Плъм и 15 на Ейджа Уилсън. 

Интрига в срещата имаше единствено доникъде на втората четвърт, когато при резултат 38:33 американките направиха серия от 20:0 до края на полувремето и при започване на второто, която им отвори задатък от 25 точки при 58:33.

За отбора на Сърбия с 14 точки завърши родената в Съединени американски щати Ивон Андерсън.

За място на финала американките ще играят с отбора на Канада, който доближава до полуфиналите за пръв път от 1986-та година насам. " Кленовите листа ", които са водени от испанеца Виктор Лапеня, победиха със 79:60 Пуерто Рико. 

Канадките за следващ път на това състезание демонстрираха отлична игра през първото полувреме, което завоюваха с 44:23 и това им разреши да спестят сили през вторите 20 минути на мача.

Киа Нърс бе най-резултатна за победителките със 17 точки, а други четири нейни съотборнички приключиха с двуцифрен точков актив. За Пуерто Рико Арея Гирантес вкара 19 точки, а още 17 прибави 18-годишната Тринити Сан Антонио.

Тимът на Австралия, който единствен през новия век съумя да измъкне златни медали от международно състезание от Съединени американски щати, също продължава към идната фаза след 86:69 над Белгия.

Австралийките завоюваха с удобна разлика всяка една от първите три четвъртини на срещата и нямаха особени терзания от финалния взлом на Белгия.

Кайла Джордж бе над всички за " опалите " с 19 точки и 9 битки, а още 13 прибави Мариана Толо. За Белгия с 15 точки се отличи Жули Алеман, а 13 вкара Киара Линскенс.

На полуфиналите Австралия ще срещне отборът на Китай, който завоюва с 85:71 против Франция.

Китайките направиха серия от 16:7 точки в края на първото полувреме, с цел да поведат с 50:39 и въпреки французойките да смъкнаха пасива си до една точка в третата четвърт, те не съумяха създадат поврат.

Ли Мън вкара най-вече точки за Китай - 23, до момента в който за Франция с 19 приключи Марин Фоту.

Резултати от четвъртфиналите на международното състезание по баскетбол за дами:

Съединени американски щати - Сърбия - 88:55

Пуерто Рико - Канада - 60:79

Китай - Франция - 85:71

Белгия - Австралия - 69:86

 

Двойки в полуфиналите:

Канада - Съединени американски щати

Австралия - Китай
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР