Нито един човек от над 30-те хиляди жители на югоизточния

...
Нито един човек от над 30-те хиляди жители на югоизточния
Коментари Харесай

Турски кмет – борец срещу незаконното строителство - спаси живота на над 30 000 души

" Нито един човек от над 30-те хиляди поданици на югоизточния турски град Ерзин не е умрял в резултат на мощното земетресение, което удари региона ", съобщи израелската медия нюзру.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 360
" Това е заслуга на кмета Йокеш Елмасоглу (в средата на снимката). Политикът, който бе определен от най-голямата опозиционна мощ в страната - Народнорепубликанската партия - през 2019 година, е несклоняем герой против противозаконното строителство ", добави изданието.

" Градоначалникът описа по какъв начин е дал зелена светлина за разрушение на противозаконна постройка, издигната от негов родственик ", уточни още медията от Израел.

Елмасоглу добави, че той не се е подавал на никакъв напън и се борил против нарушителите. " Ако всички кметове бяха кардинални, трусът нямаше да вземе толкоз доста жертви ", сподели той.

" Елмасоглу е роден в Ерзин преди 44 години. След казармата и дипломирането в турски университет той стартира работа като юрист. По-късно зае поста общински консултант и остана на тази си служба до избирането му за кмет ", написа още нюзру.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР