Нито един човек не е оказал помощ на детето, нападнато

...
Нито един човек не е оказал помощ на детето, нападнато
Коментари Харесай

Треньорът, заловил рецидивист в Пловдив: Нито един човек не е оказал помощ на детето

Нито един човек не е оказал помощ на детето, нападнато от рецидивист в Пловдив през вчерашния ден. Това описа пред TrafficNews Димитър Желязков – треньорът по кикбокс, заловил престъпно проявения мъж.
Прочетете още
Припомняме, че мъж бе заловен, откакто атакува и ограби момче, до момента в който чака рейс на спирка на бул. „ Цариградско шосе “. Задържането му обаче не се случва на мястото на случая, а малко по-късно.

Помощ в задържането на 32-годишния мъж оказват треньорът на спортния клуб, в който тренира нападнатото 15-годишно момче и негови ученици.

„ Имахме подготовка и откакто приключихме момчето потегли да се прибира. Докато е изчаквал рейса на спирката, намираща се наоколо до залата, към него се доближил мъж, целият в татуси и му изискал едно левче за билет ”, разяснява Желязков.

Тогава момчето е изкарало портфейла си, само че когато мъжът вижда, че в него има още банкноти му споделил „ Давай всичките пари или ще те наръгам ”, след което взима парите и влиза в рейс номер 66. Ситуацията се е развила към 11:00 часа пред очите на към още 10 индивида, само че нито един от тях не е показал храброст и не е защитил младежа от апаша.

„ След случката, той ми се обади и ми описа за случилото се треперейки. Аз несъмнено откакто чух какво се е случило незабавно се запътих натам с четирима от моите ученици и му дадох 20 лв., с цел да се прибере ”, добави треньора.

Тогава Желязков взема решение, че ще откри причинителя на нападението и наблюдава маршрута, през който минава автобусната линия.

„ Влязохме в колата и тръгнахме. Половин час по-късно видяхме причинителя при слизането му на спирка на ул. „ Гладстон “. Разпознахме го елементарно, защото момчето ни разказа, че е целия в татуировки, в това число и по лицето и врата ”, споделя той.

След като го разпознават, Желязков паркира автомобила и дружно с останалите момчета потеглят след нападателя, за да го заловен и да извикат полиция.

„ Когато го видяхме, той си купуваше закуска и по-късно потегли към павираната улица към дома на културата. Тогава тръгнахме към него и го обградихме от всички страни. Аз го хванах за якето и го съборихме на земята, с цел да можем да го задържим, до момента в който пристигна полицията. Веднъж се опита да избяга, само че не съумя. Докато изчаквахме екип на полицията го питахме къде са парите, с цел да можем да ги върнем на момчето и той ги даде ”, показа Желязков.

Нападателят на момчето е 32-годишният Александър Тюнков от Стамболийски, който е с богато престъпно досие и е осъждан. След случката против него е формирано бързо произвеждане.

„ Когато дойде полицейски екип, при нас пристигна и нападнатото момче, с цел да го разпознае. Най-тъжното в тази обстановка е, че нито един от хората, които са били на спирката не са оказали помощ на момчето. Утре това може да се случи и на тях.  Нека се слагат на негово място. Това можеше и да е тяхното дете ”, приключи треньорът, взел участие в заловяването на рецидивиста.

Той разяснява, че не е направил този акт единствено тъй като момчето е негов ученик, а би го направил за всеки човек, който изпадне в такава обстановка и очевидно има потребност от помощ. Апелира повече хора да последват образеца на него и останалите момчета и при потребност да окажат помощ.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР