Нито един член на спецслужбите и силите на реда не

...
Нито един член на спецслужбите и силите на реда не
Коментари Харесай

Косово отрича, че готви противодействие на евентуална сръбска военна акция

Нито един член на спецслужбите и силите на реда не е изпращан в северната част на Косово. Положението в тази част на страната е умерено. Това сподели заместник-вътрешният министър на Косово Абдулселами Шкодра, съобщи БГНЕС.
" Положението е обикновено. Нито един служител на реда от спецслужбите не е изпращан в северната част на страната. Там се намират единствено тези, които са на работа в региона на Митровица. Ситуацията е спокойна и няма никакви данни, че е допустимо да има дестабилизация или пък вълнения ", сподели още Шкодра.
Днес стана ясно, че " сръбската войска е в нараснала бойна подготвеност поради напрежението в Косово ". Според в. " Вечерне новости " след приключването на вчерашното съвещание на Съвета за сигурност при президента Александър Вучич " службите за сигурност са нараснали своите мероприятия за да бъдат предовтратени проектите на управляващите в Прищина за предизвикателство на вълнения в Косово ".
Изданието се базира " на източници от службите за сигурност " и твърди, че държавният връх в Белград преглежда взимането на ограничения заради нарушаването на Брюкселското съглашение и петгодишния отвод на Прищина да сътвори Асоциацията на сръбските общини.
Вчера, 4 август, косовският министър председател Рамуш Харадинай съобщи, че " страната ще отговори грубо на всеки опит за дестабилизация на страната ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР