Нито един автомобил вече няма да може да се движи

...
Нито един автомобил вече няма да може да се движи
Коментари Харесай

Ню Йорк забрани движението на автомобили в Сентрал парк

Нито един автомобил към този момент няма да може да се движи от през днешния ден в Сентрал парк в Ню Йорк, с цел да бъде по-добре предпазена околната среда, само че и в името на спокойствието на разхождащите се в най-големия растителен оазис в градска среда, съобщи Франс прес.

Последните коли минаха нощес по към момента отворените в пиковите часове от седмицата пътни платна в южната част на парка. Реформата на кмета Бил де Блазио няма да се отнася за четирите пътни артерии, прекосяващи парка от изток на запад и отделени от растителността с високи стени.

Вчера представители на общината и бранители на парка минаха алегорично с колела след последната кола, дружно с други велосипедисти.

Кметът на Ню Йорк разгласи промяната през април. Целта е да се понижи замърсяването и да се сложи акцент върху здравето и сигурността.

Още през 1960-те години локалните управляващи бяха почнали да понижават часовете, позволение за автомобилно придвижване в парка, който през 2019 година ще стане на 160 години. Тогава беше затворена за придвижване северната му част.

Сентрал парк е една от най-големите туристически атракции в града и всеки ден посреща към 250 000 гости, съгласно службата, отговаряща за неговото управление
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР