Нито един автобус не пътува до там. В селото живеят

...
Нито един автобус не пътува до там. В селото живеят
Коментари Харесай

Четвърти месец русенското село Церовец е откъснато от света

Нито един рейс не пътува до там. В селото живеят най-вече самотни възрастни хора. Те са принудени да се молят на съседи и познати да ги откарат с персоналните си коли до града за медикаменти и обзор при доктор.

Церовец, Иваново Сваленик, Иваново

Без рейс, без учебно заведение и без духовник на жителите на Церовец им остава единствено едно - локалното магазинче, което работи заран и вечер за по час-два и пощата, която отваря единствено в петък. Най-сериозният проблем за хората обаче е неналичието на фелдшер. Принудени са да търсят лекарска помощ в прилежащото село Сваленик. Ако не намерят превоз, вървят по 5 км пешком до там. За Боряна Кръстева, чиито близки са в чужбина, това е немислимо.
Боряна Кръстева: „ От какъв брой време няма рейс... Аз не мога, не мога пешком към този момент да ходя. Тука от дълго време нямаме фелдшер. "
Възрастната жена разчита на добрината на своя другарка, която да я откара в Русе. Други пенсионери пък постоянно употребяват услугите на кметската наместничка. Тя към този момент се е научила сама да мери кръвното налягане и кръвната захар на възрастните хора.
Сава Василев: Тя ги кара с колата си, кметицата носи медикаменти на бабите като се разболеят.
От кметството обясниха, че автобусната линия е спряна, тъй като не била рентабилна за превозвачите от Попово.
Галена Банева - кметски наместник на с. Церовец: Писали сме писма до община Попово - до кмета, до регионалната администрация в Търговище. Имаме тяхното увещание, че ще се реши казусът.
Заради проблемите в селото жителите понижават с всеки минал ден - от 160 регистрирани са останали да живеят непрекъснато единствено 40 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР