Нито бюджетът за 2024 г. е социален, нито позицията на

...
Нито бюджетът за 2024 г. е социален, нито позицията на
Коментари Харесай

Бюджетът на Сглобката стоварва данъчната тежест върху бедните

" Нито бюджетът за 2024 година е обществен, нито позицията на Българска социалистическа партия за провеждането на политики, които да разрешат обществени разноски, се е трансформирала. Няма да подкрепим подобен бюджет, ще подкрепим обособени детайли - там, където има разсъдък. " Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев пред БНР.
" Няма по какъв начин да е обществен бюджетът, в който - също в несъгласие с политиките на Европейски Съюз, от директни налози да влизат към 13 млрд лева, а от косвени - 25 милиарда лева В европейските страни главните доходи не са от косвени налози, а от директни ", добави националният представител.
Той добави, че Българска социалистическа партия е безапелационна за въвеждане на прогресивно данъчно облагане.
" Това държавно управление продължава да организира политиката " болен здрав носи ", в която главната част от приходите от налози заплащат бедните и ниските пластове на междинната класа. Нещо повече - такова знамение - небогати и богати да заплащат еднакъв налог в размер на 10% - го има, само че в Монголия, Киргизстан, Казахстан, Таджикистан. Няма го в Германия, Франция, Италия, Испания, Гърция, Съединени американски щати и Япония ", даде образци социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР