Нито Борисов, нито Петков, никой български премиер, който и да

...
Нито Борисов, нито Петков, никой български премиер, който и да
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Нито позицията на България, нито тази на Румъния имат някакво значение

Нито Борисов, нито Петков, никой български министър председател, който и да е той, не е от голяма важност. Той не може да вземе никакво решение във връзка с това какви непознати военни и въоръжение ще има у нас или не. Това е ориста на буферите, съобщи проф. Иво Христов.
Никой в никакъв случай не ги е питал – става въпрос на буферите. На никоя от двете супер военни сили не й хрумва нещо просто ей по този начин. Русия желае България да се разоръжи от непознатите сили до равнището на 1997 година, тъй като тогава Съединени американски щати разположи свои военни съоръжения в Полша и Румъния.

Тези съоръжения в тези две страни са мотив за война. Едно време се говореше, че тези съоръжения са против иранските нуклеарни ракети, само че те в действителност се целят в Русия. Сега допускам, че руснаците ще си сложат свои военни съоръжения в Калининградска област, в Крим, Венецуела. Така че на идиотизма се дава отговор с идиотизъм, уточни той.

Буферните зони, каквито сме и ние, имат три варианти. Те са обикновени – или ще бъдат част от Източния блок, или ще бъдат част от Западния блок, или ще бъдат неутрални зони по средата. Няма други други възможности. И всичко това е въпрос на функционалност на силата, нищо повече, разяснява той пред bTV.

Хубавото на обстановката в този момент е, че развръзката ще пристигна скоро, добави той.

Нито позицията на България, нито тази на Румъния имат някакво значение. Никой не ги пита, че да се съобпазяват с тях, с нас, уточни още професорът.

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР