Нито аз, нито Пеп (Гуардиола) смятаме, че това беше червен

...
Нито аз, нито Пеп (Гуардиола) смятаме, че това беше червен
Коментари Харесай

Заслужаваше ли червен картон Садио Мане: Специалистите са разделени

" Нито аз, нито Пеп (Гуардиола) считаме, че това беше червен картон ". С тези думи мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп разяснява най-обсъжданото състояние дотук в кръга във Висшата лига - изгонването на Садио Мане в мача с " Манчестър сити ".

При 1:0 за " жителите " сенегалецът ритна в лицето вратаря на противника Едерсон, който беше откаран в болница, с цел да му бъдат зашити раните. Впоследствие интригата в дуела завърши и " Манчестър сити " завоюва с 5:0.

Нарушението на Мане и решението на съдията Джон Мос да му даде пряк червен картон провокираха разнопосочни реакции.

" Глупаво решение за изгонването на Мане. Глупаво ", написа някогашният британски нападател Гари Линекер.

Red card as spoilt this game - but that's not Jon Moss fault - his position was fantastic to see the challenge and show red card
— Philip Neville (@fizzer18) September 9, 2017

На същото мнение се оказа и коментаторът на " Скай спортс " Гари Невил. " Джон Мос, преди малко унищожи мача. Не трябваше да дава червен картон. Можеше да даде жълт. " Според него Мане е гледал към топката, а също така е спечелил единоборството с вратаря.

Брат му - Фил Невил, се оказа на друго мнение. " За мен е червен картон, положително решение на Джон Мос ", написа той в " Туитър ".

По-късно той разяснява: " Червеният картон скапе мача, само че това не е по виновност на Джон Мос. Позицията му беше фантастична, с цел да види единоборството и да вдигне червен картон. "

Бившият бранител на " Ливърпул " Джейми Карагър също съобщи, че Мане е гледал към топката. Той обаче посочи, че " това не значи, че не е заплашил противника си ".

 Заслужаваше ли червен картон Садио Мане: Специалистите са разграничени
© Reuters

Клоп уточни, че сенегалецът " не е вдигнал крайници си толкоз високо ". " Вратарят пристигна повече в неговата посока. Според мен не беше за червен картон. "

Колегата му Гуардиола сподели, че Мане не е видял Едерсон. " Той гледаше топката, само че конфликтът беше доста тежък. Не разясних решението, когато Кайл Уокър беше изпъден (в предния мач на " Сити " ), тъй че няма да разясня и в този момент. "

Мане се извини на Едерсон за удара и за това, че му е попречил да играе в мача. " Желая му бързо възобновяване ", написа сенегалецът във " Facebook ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР