Nissan разпространи информация за нова система, по която работи марката

...
Nissan разпространи информация за нова система, по която работи марката
Коментари Харесай

Автомобилите на Nissan сами ще се пазят от катастрофи

Nissan популяризира информация за нова система, по която работи марката сега, и която има капацитет да увеличи доста сигурността на пътя.

Новата система на Nissan употребява сериозен набор сензори и датчици, които наблюдават в действително време протичащото се към и пред транспортното средство и имат за цел да подкрепят избягването на удар вследствие на рискова обстановка.

За да показва моментното развойно равнище на функционалностите на новата си система, от Nissan са основали прототипен автомобил, оборудван със съответната апаратура- радари, камери и LIDAR модули, който е в положение автоматизирано да задейства маневри за отбягване на евентуална злополука.

От Nissan разясняват, че новата система е в положение в действително време и с високо акуратност да записва разстояние и форми на обекти, както и структурни особености на пътя, и на тяхна база да предприеме автоматизирано маневри за отбягване на заплахата.



Системата на Nissan е в положение също по този начин да планува запушване в някоя от лентите на високоскоростни или магистрални пътища и въз основата на настоящата информация, да предприеме автоматизирана престрояване в лента с по-малко натоварване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР