Nissan Motor Co. продаде целия си дял в Daimler AG

...
Nissan Motor Co. продаде целия си дял в Daimler AG
Коментари Харесай

Nissan продаде дела си в Daimler

Nissan Motor Co. продаде целия си дял в Daimler AG за €1,15 милиарда ($1,4 млрд.), като се причисли към своя сътрудник Renault SA при генерирането на средства за оборотни старания.

Nissan е продал към 16,4 милиона акции по €69,85 всяка, се споделя в изказване на уеб страницата на компанията. Renault се освободи от своя дял от Daimler през март, което ѝ донесе €1,14 милиарда Акциите на Daimler се търгуваха за €72,41 във вторник (4 май), заяви Bloomberg.

Подобно на Renault, Nissan се пробва да възвърне рентабилността и да преработи портфолиото си, откакто през 2018 година карцерът на техния дълготраен водач Карлос Гон хвърли алианса в хаос. Проектите, които двете компании стартираха с Daimler доскоро повече от десетилетие, бяха измежду начинанията, показващи признаци на стрес, преди вътрешни лица на Nissan да провеждат рухването на някогашния ръководител преди съвсем три години, отбелязва изданието.

Nissan съобщи, че приходите от продажбата на дялове на Daimler ще бъдат употребявани за „ в допълнение подсилване и повишение на бизнес конкурентоспособността, в това число вложения за поощряване на електрификацията “.

Индустриалното партньорство сред Nissan и Daimler „ остава непроменено и не се въздейства от продажбата “, се споделя в изказването на японския авто производител. Двете компании ще продължат да си сътрудничат в няколко области, се споделя в известието.

Според данните, събрани от Bloomberg, Daimler към момента държи 9,17 милиона акции на Renault.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР