Nissan Motor Co. Обяви, че ще съкрати 12 500 работни

...
Nissan Motor Co. Обяви, че ще съкрати 12 500 работни
Коментари Харесай

Nissan съкращава 12 500 работни места

Nissan Motor Co. Обяви, че ще редуцира 12 500 работни места. Това са 9% от всички чиновници в автомобилния колос, заяви The Wall Street Journal.

Причината е че компанията е отчела фрапантен колапс в облагите за последното тримесечие. Това до огромна стене се дължи на политиката на Съединени американски щати.

Един от най-големите японски производители на коли се бори за позиции след тежки 8 месеца, написа изданието. В компанията се следиха доста проблеми, в това число арестуването на някогашния ръководител Карлос Госн и напрежението с сътрудниците им от френската компания Renault към това дали двата колоса да се слеят.

По време на разтърсванията на компанията проблемите, които в продължение на години се виждаха в Съединени американски щати, се утежниха ненадейно. Тогава Nissan се опита да понижи нискодоходните продажби изключително към фирмите, които дават колите на компанията чартърен. Това обаче не оказа помощ, тъй като Nissan не можа да откри задоволително платежоспособни клиенти, които да поддържат размера на продажбите. От своя страна това пък рефлектира върху фабриките, които няма с какво да се поддържат.

Главният изпълнителен шеф на компанията Хирото Саикава изясни, че Nissan ще извърши съкращенията до месец март 2023 година. Това щяло да понижи оперативните разноски с над 300 милиарда японски йени, или 2.8 милиарда щатски $.

По-голямата част от съкращенията ще бъдат осъществени във фабриките, само че компанията ще предлага и на служащите в офисите да подписват съглашения за непринудено овакантяване.

Най-големите съкращения ще бъдат в Съединени американски щати, където автомобилната компания ще освободи повече от 1 400 служащи от общо 21 000, работещи там.

На стотици служащи от основния офис на компанията в Съединени американски щати в Тенеси към този момент са препоръчани компенсации за непринудено овакантяване, показа чиновник, осведомен с проблема, само че поискал да остане неизвестен.

От структурите на компанията в Индия и Индонезия ще си тръгнат общо повече от 2 500 служащи. Причината за това е, че Nissan се стреми да реализира баланс след загубите от несполучливия рестарт евтиния модел Datsun през 2012 година.

В Европа също ще има съкращения поради по-ниското произвеждане във Англия и Испания.

Харченето на пари за неща, които са по-малко печеливши, свършва. Няма да харчим и там, където не се следи покачване на облагата, сподели Саикава.

По думите му към 10% от моделната гама на компанията ще бъдe отстранени от произвеждане. Най-напред това ще се компактните модели и модела Datsun. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР