Ниското самочувствие си личи по поведението на човек, включително и

...
Ниското самочувствие си личи по поведението на човек, включително и
Коментари Харесай

5 фрази, които издават ниското самочувствие

Ниското самочувствие си проличава по държанието на човек, в това число и по метода, по който се показва. Има някои изречения и фрази, които издават ниската самокритика и неналичието на религия в себе си.
Ако постоянно употребявате сходни изречения, значи имате ниско самочувствие, върху което да поработите. За да ви одобряват насериозно и с цел да ви почитат, първо вие би трябвало да почитате себе си и да го показвате.
Кои са фразите, които издават ниското самочувствие?

„ Имах шанс, не друго “
Ако сте постигнали триумф и другите са го забелязали, похвалили са ви и са ви споделили „ отлично “, а вие омаловажавате всичко това, като го отдавате просто на шанса, това издава ниско самочувствие. Вие не вярвате, че сте способни да извършите по този начин, че триумфът да пристигна поради вашите старания. Мислите, че е било просто стичане на събитията.

„ Не знам кое да избера/ по какъв начин да подходя “
Ако постоянно се колебаете, не знаете по какъв начин да вземете решение и по-скоро се чудите кой е верният метод, това издава ниско самочувствие. Разпитвате другите, желаете мнението им непрекъснато, интересувате се по какъв начин те биха реагирали в дадена обстановка – всичко това демонстрира съмнение в себе си. Вместо това би трябвало да се научите да взимате решения сами. Дори да сгрешите, ще вземете скъп урок.

„ Съжалявам/ оправдавам се “
Когато непрекъснато се извинявате без да имате действителна виновност, това демонстрира предпочитание за бягство. Ниското ви самочувствие ви тласка да омилостивявате индивида против вас, който може даже да не ви атакува, само че вие изпитвате потребност да се извините. Излишните извинения и съжаления без съображение ви вършат да изглеждате слаби и безхарактерни пред другите.

„ Аз просто искам… “
Когато непрекъснато стартирате изреченията си с тази или сходна фраза, това крещи на другите, че самочувствието ви е ниско, вие сте разколебани в себе си и не знаете по какъв начин да се заявите. Изтрийте тази фраза от речника си и ще се убедите по какъв начин ще започнете сами да се усещате по-уверени, когато се изказвате.

„ Може и да не съм прав/ а “
Ако казвате нещо, което сами опровергавате като недостоверно в идната секунда, това автоматизирано демонстрира ниското ви самочувствие и неналичието на висока оценка за себе си. И таман противоположното – хората, които имат високо самочувствие ще се изразят като че ли са безусловно прави в изявлението си без това въобще да е по този начин. Те умеят да карат другите да им имат вяра без значение дали са прави или не.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР