Ниското ниво на река Рейн, главната плавтелна артерия на Германия,

...
Ниското ниво на река Рейн, главната плавтелна артерия на Германия,
Коментари Харесай

Ниското ниво на реките в Европа задълбочава кризата

Ниското равнище на река Рейн, основната плавтелна артерия на Германия, ще засегне работата през идващия месец на някои от огромните електроцентрали, захранвани с въглища, една източно от Франкфурт и друга в северната част на Рур, демонстрират данни от уеб страницата на немска енергийна борса, представени от Ройтерс.

Едната централа има потенциал от 510 мегавата и е ситуирана на река Майн, главен приток на Рейн. Нейната работа ще бъде затруднена до 7 септември " заради ограничаване на размерите въглища на място ", породено от ниското равнище на река Рейн.

Друг документ, оповестен късно в четвъртък сутринта, споделя, че друга 1100-мегаватова централа също може да има нарушавания в работата до 7 септември заради равнищата на водата.

Германия предишния месец се съгласи да реактивира своите електроцентрали, работещи с въглища, или да удължи техния живот в отговор на най-тежката си енергийна рецесия от генерации, провокирана от намаляващите доставки на съветски газ.

Но ниските равнища на реките след горещо и изсъхнало лято значат, че баржите, които доставят въглища към тези централи, могат да плават единствено с повърхностен товар. Подобни условия доведоха до спад в производството в електроцентралите и засегнаха рентабилността в химическите фабрики през 2018 година

Горещата вълна тази седмица също увеличи цените на превоза по реката, защото по-малко кораби могат да пътуват по нея и да минават през проблематични точки, свивайки транспортния потенциал.

Ниското равнище на вода също се отразява на цените на електрическата енергия, както и на други артикули като артикули от минерални масла и зърнени храни.

Спадащите реки през последните седмици също ограничиха доставките на вода за изстудяване на френските атомни централи, което способства за стагнацията на европейската енергийна система и увеличи спот цените на електрическата енергия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР