Нискотарифният ирландски авиопревозвач Ryanair обяви днес, че ще признае пилотски

...
Нискотарифният ирландски авиопревозвач Ryanair обяви днес, че ще признае пилотски
Коментари Харесай

Ryanair предприема историческо решение, за да избегне стачките

Нискотарифният ирландски авиопревозвач Ryanair разгласи през днешния ден, че ще признае пилотски синдикати за първи път в 32-годишната си история в опит да спре първата до момента стачка на водачите си, която е планувана за по-късно през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Отказът на основния изпълнителен шеф на компанията Майкъл О`Лиъри да признае синдикати до момента бе в основата на модела, характеризиращ се с извънредно ниски разноски, посредством който той съумя да трансформира Ryanair от дребна районна ирландска самолетна компания в най-големия авиопревозвач в Европа по брой пасажери.

Признаването на синдикати ще бъде значима смяна за Ryanair, само че ние осъществихме радикална смяна преди този момент, уточни О`Лиъри в официално съобщение.

Той изрази очакване новите синдикални структури на водачите да бъдат контрактувани при започване на идната годината.

Пилотите и наземният личен състав в Италия ще стачкуват през днешния ден за четири часа, по-късно на 20 декември за 24 часа ще стачкуват водачите в Ирландия и Португалия. Освен това водачите в Германия и Испания оповестиха, че обмислят протестни дейности.

Пилотите на най-голямата по превозени пасажери в Европа самолетна компания се активизираха за протестни дейности след известието за анулацията на 20 000 полета. Анулирането на полетите се изяснява с неналичието на аварийни водачи, зародила поради проблем със системата за разписанието на летателните наряди, откакто ирландските регулаторни управляващи направиха промени в наредбите.

Ryanair отхвърля обвиняванията на водачите, че има дефицит на летци.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР