Нискотарифната авиокомпания Уиз ер (Wizz air) е оставила днес 23-ма

...
Нискотарифната авиокомпания Уиз ер (Wizz air) е оставила днес 23-ма
Коментари Харесай

"Уиз ер" остави на летището пътници с билети

Нискотарифната самолетна компания " Уиз ер " (Wizz air) е оставила през днешния ден 23-ма души от полета за Лондон в София за по-късен час, заяви четец на " Дневник ".

Според подалия сигнала 23-ма души са били оставени на летището за идващ полет без пояснения и по инцидентен избор, в това число семейство с три деца било разграничено.

В отговор на питане от " Дневник " от самолетната компания дадоха отговор, че законодателство позволява продажбата на повече билети, в сравнение с са местата в самолета като нормално се търсят доброволци измежду пасажерите, които получават обезщетения. Друг вид е да бъдат оставени последните чекирали се, като за тях също се плануват обезщетения.

" Международно откритите стандарти в авиосектора и използваното законодателство за отбрана на потребителите, разрешава известно надвишаване на броя резервирани места (overbooking) на най-популярните направления, с цел да даде опция на повече пасажери да пътуват и да избегне съществуването на празни места, в случай че пасажер не се появи ".

Случаи, в които всички пасажери се появяват за своя полет, са казус, съгласно авиопервозвача. При сходна обстановка доброволци измежду пасажерите получават спомагателни изгоди против единодушието си да пътуват по-късно, осведомят оттова. Друг вид е пасажерите, които са се чекирали последни, да се записват за идващ полет като получават и обезщетения според законодателството за правата на пасажерите.

" Уиз ер " откровено се извинява на всички наранени пасажери и поставя всички вероятни старания да им обезпечи освен прелестен престой на летището, само че и да спомага за удовлетворяването на всички техни потребности, се споделя в формалния отговор на компанията.

Днес от София " Уиз ер " има 17 полета, сред които два са до Лондон, се вижда от разписанието на летището.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР