Нискотарифната авиокомпания Уиз Еър (Wizz Air) посочи в сряда пред ...

Нискотарифната авиокомпания Уиз Еър (Wizz Air) посочи в сряда пред

Уиз Еър: Оставихме пътници в София и Бари, но не заради кадрови проблеми

Нискотарифната самолетна компания Уиз Еър (Wizz Air) уточни в сряда пред Mediapool, че фактически не е могла да реализира планувани полети от София и от Бари (Италия) през уикенда. Причината не била кадрови проблем, а механически проблем. В събота стана ясно, че пасажери от полета за Бари са алармирали Комисията за отбрана на потребителите откакто полетът им бе анулиран в последната минута. Сигналът тогава бе изпратен до профилирания туристически уеб страницата.

" На 2 юли 2022 година полетите на Wizz Air от София до Бари и от Бари до София бяха анулирани заради механически проблеми на самолета, а не заради кадрови проблеми. Wizz Air е мощно ангажирана с разширението на своите интервенции на български пазар и от 1 юли самолетната компания разпредели спомагателен аероплан от външен снабдител към своята база в София, с цел да може да консолидира локалните интервенции и да отговори на възходящото лятно търсене на пасажерите ", показаха от компанията пред Mediapool.

От компанията показаха, че “искрено се извиняват” на всички наранени пасажери, само че “безопосността на нашите клиенти и и екипаж е наш приоритет номер”.

" По-голямата част от полетите на WIZZ се извършват по проект, като над 100 000 пасажери доближават до мечтаните дестинации всеки ден ", показаха още от компанията.

От мнението на компанията, изпратено до Mediapool излиза наяве, че пасажерите ще бъдат обезщетени.

" Опциите за отплата включват избор от различни полети с Wizz Air, цялостно възобновяване на сумата или 120% кредит в техния WIZZ акаунт (опции, които WIZZ се стреми да обработи в границите на една седмица) ", прецизират от компанията.

Хаос с полетите до края на годината

Извън съответния проблем с Уиз еър сега на редица летища в Европа и Съединени американски щати не престават от време на време да се анулират полети от разнообразни самолетни компании или да се отглагат. Прогнозите са, че обстановката

Най-общо повода за следения безпорядък е, че летищата нямат задоволително чиновници. Голяма част от квалифицирания личен състав е бил скъсен през 2020 с настъпването на пандемията от Covid-19 и през последните 2 години тези експерти са навлезли в нови професиии и в този момент не желаят да се връщат още веднъж към авиацията. Част от служащите, които работят на летищата към този момент стачкуват и желаят по-високи заплати от самолетните компании, поради галопиращата инфлация.

Източник: mediapool.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg