Нискотарифната авиокомпания Уиз еър (Wizz Air) е уверена, че увеличеният

...
Нискотарифната авиокомпания Уиз еър (Wizz Air) е уверена, че увеличеният
Коментари Харесай

Уиз еър e осигурила допълнителни самолети и екипажи за полетите си това лято

Нискотарифната самолетна компания " Уиз еър " (Wizz Air) е уверена, че увеличеният брой на резервациите за нейните полети в композиция със забележителните вложения, ориентирани към развиването на нейната активност, ще й оказват помощ да избегне усложненията, с които се сблъска през предишното лято, оповестява Българска телеграфна агенция.

Главният изпълнителен шеф на " Уиз еър " Йозеф Варади съобщи, че самолетната компания е по-добре готова за полетите през това лято. Това значи, че са обезпечени аварийни самолети и самолетни елементи и са наети още водачи и представители на кабинните екипажи.

" Уиз еър " е получила от европейския авиостроител " Еърбъс " (Airbus) 35 нови самолета " А320 нео " (A320neo) през 12-те месеца до 31 март 2023 година, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на  авиокомпанията. Тя е уверена, че увеличаващият се въздушен флот ще й помогне да излезе на облага през тази година. 

Базираната в Унгария самолетна компания регистрира годишна чистата загуба в размер на 535 милиона евро за интервала на финансовата година, завършила на 31 март. Тя понижава в съпоставяне със загубата от 641.5 милиона евро, записана от " Уиз еър " през миналата финансова, година, написа sharesmagazine.co.uk.

" Уиз еър " претърпя финансови загуби на фона на съветската военна инвазия в Украйна, високите цени на на авиационните горива и проблемите, с които се сблъскаха редица от най-големите летища в Европа през предишното лято.  

Сега нискотарифната самолетна компания планува до края на март последваща година да осъществя облага в размер на сред 350 милиона и 450 милиона евро. Тази прогноза се базира на нараствания брой на резервациите за нейните полети и на значителното повишаване на самолетните билети, означават анализатори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР