Нискотарифната авиокомпания Ryanair съобщи, че броят на билетите, които е

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair съобщи, че броят на билетите, които е
Коментари Харесай

Ryanair отчете спад в продажбите, след като Booking и други платформи спряха да предлагат полетите ѝ

Нискотарифната самолетна компания Ryanair заяви, че броят на билетите, които е съумяла да продаде, е намалял. Това се случва, откакто редица огромни уеб страници за онлайн резервации стопираха да оферират услугите на транспортьор, оповестява английският вестник " Гардиън ".

В началото на декември някои от огромните платформи за онлайн туристически организации, в това число Booking.com, Kiwi и Kayak - " ненадейно са премахнали полетите на Ryanair от продажба на своите уеб страници ", показват от компанията.

От там настояват, че тези уеб сайтове съставляват единствено " дребна част " от резервациите на Ryanair, само че въпреки всичко неочакваното унищожаване на офертите ще усили % на празните места в полетите с " 1 % или 2 % " през декември и януари.

В отговор на дейностите на платформите Ryaniar твърди, че е пуснала повече цени на по-ниски цени за потребителите си непосредствено посредством личния си уеб страница. През декември самолетната компания е оповестила продажба с 10% отстъпка на повече от 400 хиляди цени за пътешестване сред януари и края на март.

Най-голямата самолетна компания в Европа счита, че премахването на нейните полети от редица уеб страници за туристически пътувания няма да се отрази значително на финансовите ѝ прогнози за броя на пасажерите или облагата за цялата година.

Ryanair твърди, че не знае каква е повода офертите ѝ за полети да бъдат отстранени от тези платформи, само че позволява, че това може да е обвързвано с напън от страна на националните организации за отбрана на потребителите, както и неотдавнашно решение на ирландския висш съд. То постанова възбрана върху потреблението на избрани технологии за скрейпване (незаконно добиване на съдържание) от уеб страницата на самолетната компания.

Последното развиване обаче идва на фона на дълготраен спор сред Ryanair и уеб страниците за онлайн резервации, като самолетната компания стартира правосъдни дейности в Съединени американски щати против притежателя на Booking.com и неговите дъщерни сдружения, в това число Kayak, Agoda и Priceline.

Превозвачът разгласява последните си настоящи данни, съгласно които броят на пасажерите е повишен с 9% на годишна база през декември, само че така наречен коефициентът на натоварване (процентът от наличните места, които могат да бъдат продадени за всеки полет) е понижен с 1%. В сряда акциите на самолетната компания паднаха с 4%.

Миналия месец над 900 полета на Ryanair бяха анулирани поради войната сред Израел и Газа и прекъсването на полетите до Тел Авив и прилежаща Йордания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР