Нискотарифната авиокомпания Ryanair понесе удар, след като съд в Испания

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair понесе удар, след като съд в Испания
Коментари Харесай

В Испания забраниха политиката на Ryanair за ръчен багаж

Нискотарифната самолетна компания Ryanair понесе удар, откакто съд в Испания дефинира новите им ограничавания на количеството ръчен багаж като " корист " и разпореди да не бъдат спазвани в страната, написа БГНЕС, базирайки се на Euronews.
Съдът взе решението, откакто прегледа жалбата на пасажерка на Ryanair, която била принудена да заплати 20 евро, с цел да може да вземе в салона на самолета ръчната си чанта, тежаща над 10 кг.
Съдът разпореди самолетната компания да върне парите на дамата, да ѝ заплати лихви и сподели в решението си, че политиката на Ryanair " лимитира правата, дадени на пасажерите по закон ", вследствие на което не би трябвало да се ползва в Испания.
Новите правила на Ryanair за салонния багаж бяха въведени през 2018 година и плануват пасажерите да заплащат спомагателна такса, в случай че донесат за качване в салона на самолета освен това от дребна, персонална чанта. Те бяха посрещнати с неодобрение, тъй като в предишното компанията позволяваше в салона на самолета да се транспортира дребен куфар без в допълнение възнаграждение.
Компанията сподели, че решението на испанския съд " няма да промени разпоредбите им за превозването на багаж " и го назова " изолиран случай, в който нашата комерсиална независимост да дефинираме размерите на салонния багаж е неправилно разбрана ".
Испанският съд акцентира, че решението не може да бъде обжалвано в страната, само че още не е ясно дали Ryanair ще се оплаче в Европейския съд в Люксембург.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР