Нискотарифната авиокомпания Ryanair обвини сайта за препродажба на билети Trip.com

...
Нискотарифната авиокомпания Ryanair обвини сайта за препродажба на билети Trip.com
Коментари Харесай

Билет на Ryanair за 13 131 лева вместо за 35 лева: Авокомпанията разкри каква е измамата

Нискотарифната самолетна компания Ryanair упрекна уеб страницата за препродажба на билети Trip.com в най-голямата машинация до момента, слад като като таксува с колосалните €6699 (13131 лева) еднопосочен полет на Ryanair от Дъблин до Лондон Станстед, който от самолетната компания оповестили на цена от €18 (35 лева).

Според мнението на авиопревозвача голямата надценка на Trip.com по известния маршрут е била установена в понеделник (11 декември).

" Това акцентира незабавната нужда държавните управления и потребителските организации да забранят противозаконното цифрово пиратство, което разрешава на тези уеб сайтове да мамят нищо неподозиращите консуматори ", разясняват от Ryanair.

" Напълно необяснимо е за какво Trip.com таксува с умопомрачителните 6699 евро еднопосочен полет на Ryanair от Дъблин до Лондон Станстед. Объркани сме, че държавните управления и организациите за отбрана на потребителите не са съумели да работят и да поправят нечестните и отвратителни практики на тези интернет пирати, които се маскират като уеб страници за сравняване на цените, до момента в който в реалност са измамници, които надценяват нищо неподозиращите консуматори ", каза Дара Брейди, представител на Ryanair.
 Снимка 646086
Източник:

В края на ноември авиокомпанията публикува изследването си за пиратските измами и надценки на онлайн туристически сътрудници (OTA), което демонстрира, че: " OTA като Kiwi.com, Lastminute.com, Opodo.com и eDreams.com не престават да мамят нищо неподозиращите консуматори с неоправдани такси и такси за техните несъществуващи услуги ".

Обичайно измамата включва измислени такси за " обработка " или " отменяне " или надценяват спомагателните услуги на Ryanair с до над 344%.
 Ryanair стартира да оперира в Албания, само че няма да свързва София с Тирана, за разлика от Wizz Air
Ryanair стъпва за първи път в тази Балканска страна, само че Wizz Air ще лети непосредствено от столицата й до София

През последните години, Албания набира все по-голяма известност измежду българите

Най-фрапиращите образци за измислена такса в изследването през ноември (приложено копие) са Opodo.com, който начислява на клиентите €60 за " такса за отменяне " на полет, когато оправданите анулации на Ryanair се начисляват с нулева такса. Според Ryanair уеб страницата Lastminute.com начислява на клиентите си такса от €23 за непокътнато място, което коства единствено 5,50 евро на формалния Ryanair.com, eDreams.com събира такса за промяна на полет до 60 евро върху таксата за промяна на Ryanair, само че най-голямата надценка от всички е тази на Kiwi.com, начисляваща 24,40 евро за разервирана седалка.
 Снимка 646085
Източник:

Главният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл О " Лиъри сподели:

" Нашето ноемврийско изследване продължава да разкрива измамите и надценките на тези OTA пирати. Не единствено те нелегално крадат уеб страницата на Ryanair в акт на цифрово пиратство, само че тези пирати по-късно употребяват тази нелегално добита информация, с цел да излъгват нищо неподозиращите консуматори с такси за услуги, които се дават от Ryanair гратис, или всеобщо надвишават таксите за услугите на Ryanair ".
 Борба за пазарен дял: Нискотарифните Ryanair и Wizz Air се концентрират върху Източна Европа и Полша
Борба за пазарен дял: Нискотарифните Ryanair и Wizz Air се концентрират върху Източна Европа и Полша

Новите самолети ще подтикват експанзията и за двете авиокомпании
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР