Ниските температури в Нидерландия попречиха на началните училища да отворят

...
Ниските температури в Нидерландия попречиха на началните училища да отворят
Коментари Харесай

Заради снега в Нидерландия затвориха училищата и центровете за тестове

Ниските температури в Нидерландия попречиха на началните учебни заведения да отворят порти за първи път от седем седмици, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Центровете за проби за ковид и имунизиране също останаха затворени най-малко в осем нидерландски града, в които през вчерашния ден имаше мощни снежни стихии.

Обилните снеговалежи стопираха през днешния ден, само че последствията се усещат и през днешния ден. На началните учебни заведения, които бяха затворени в средата на декември поради пандемията от ковид, им бе позволено да отворят порти от през днешния ден. Но десетки учебни заведения в Амстердам, Ротердам, Утрехт и други градове, останаха затворени, главно поради транспортни компликации, провокирани от снега.

Движението по железопътните линии, които през вчерашния ден спря, през днешния ден последователно бе обновено. Проблемите с автомобилното придвижване не престават и през днешния ден, като една от главните автомагистрали към момента е отчасти затворена поради снега и поледицата.

Нидерландската работа за пътна инфраструктура съобщи, че от началото на уикенда е записала 450 произшествия.

Очаква се температурите в Нидерландия тази седмица да останат ниски и да варират сред минус шест градуса по Целзий денем и минус 11 градуса по Целзий през нощта, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР