Ниските температури у нас ще се задържат и в следващите

...
Ниските температури у нас ще се задържат и в следващите
Коментари Харесай

Пролет ли е, есен ли е?

Ниските температури у нас ще се задържат и в идващите дни, само че последователно ще се покачват. В събота и неделя ще има температури сред 18 и 22 градуса. Ще превалява основно в западните региони и в планинските елементи от страната. Има условия за слаби гръмотевични стихии в Рила и Пирин. Повече слънце ще има в Източна България, където няма към този момент няма да вали.

Това прогнозира синоптикът Петър Янков в ефира на  " България заран ".

От прогнозата му стана ясно, че преваляванията ще бъдат постоянно събитие у нас и през идната седмица. По-интензивни ще бъдат те във вторник и сряда, тук-там има условия за проливни превалявания - към 30-40 литра на квадратен метър. Температурите ще бъдат сред 19 и 23-24 градуса.

" Градовите процеси ще бъдат по-слаби и нямам доверие да основат проблеми на земеделските стопани ", отбеляза Янков пред Bulgaria ON AIR.

По-дългосрочната прогноза на синоптика е за повишаващи се температури и интервал, в който ще има слънце преди обяд и следобедни валежи. Такова ще бъде времето след 20 май, като температурите ще доближат 26-27 градуса. Но ще има следобедни превалявания и гръмотевична активност.

Температурата на морската вода у нас гладко се покачва, сега е към 14 градуса. По крайбрежието на Гърция е към 18, в региона на Анталия и Кипър - към 20.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР