Ниските температури, резките преходи от топло към студено, климатиците и

...
Ниските температури, резките преходи от топло към студено, климатиците и
Коментари Харесай

Грижата за кожата продължава и през зимните месеци

Ниските температури, внезапните преходи от топло към студено, климатиците и завиването с доста одеяла слагат кожата на тестване през зимните месеци и това може да се трансформира в проблем за мнозина. За това предизвести в студиото на „ Тази събота” кожният лекар доктор Анелия Здравкова.

По думите й студената част от годината е най-тежка за хората със суха или сензитивна кожа, както и децата. Препоръката й – както през лятото би трябвало да използваме хидратиращи артикули на водна основа, по този начин през зимата е добре да сортираме такива, основани на масла, с цел да защитим кожата от нездравословни въздействия.

Като образец за подобаващи и за деца артикули тя даде тези, които са на основата на масло от авокадо, невен, даже рафиниран зехтин.

Здравкова беше безапелационна – козметиката, която употребяваме, би трябвало да е хипоалергенна и тествана. Алергия е допустимо да се появи дори от алое вера.

Каква е тайната на хубавата кожа? Добра хидратация, слънцезащита през цялата година, добра храна, задоволително количество сън и… секс. „ Сексът ни дава повече възприятие за благополучие, повишава ни хормоните на щастието, това укрепва кръвооросяването на кожата”, изясни доктор Здравкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР