Ниските температури, прекаляването с определени храни и напитки по време

...
Ниските температури, прекаляването с определени храни и напитки по време
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за хора със сърдечносъдови болести в УМБАЛ Бургас

Ниските температури, прекаляването с избрани храни и питиета по време на празниците могат да повлияят зле на хората със сърдечносъдови болести. Януари е времето, когато би трябвало да обърнете внимание на сърцето си и да се консултирате със експерт, в случай че имате притеснителни признаци. Затова Отделението по кардиология в УМБАЛ Бургас афишира дни за безвъзмездни прегледи на пациенти със социално-значими сърдечносъдови болести – сърдечна непълнота, предсърдно мъждене, аритмии, оповестяват от болничното заведение.

Консултациите ще се организират от доктор Иванета Йончева, специалист-кардиолог с дълготраен опит в лекуването и следенето на пациенти с ритъмно проводни нарушавания и сърдечна непълнота. Ако имате недоволства от неритмичен пулс, отмалялост и зной, сърцетуптене и зашеметяване или отоци по краката, запишете се за консултация на тел. 0879357584. Телефонът е деен от 8 до 17 ч. в делнични дни.

Прегледите започват от 15 януари и ще се организират в Консултативен кардиологичен кабинет №2, който се намира във Втора база на Отделение по кардиология – до постройката на Инфекциозно поделение. Направление не е належащо. Целта на акцията е ранна диагностика и навременно лекуване, с цел да се избегнат тежки затруднения.

Сърдечната непълнота е едно от главните болести, които водят до инвалидизация и смъртност при пациентите над 65 година Проявява се отмалялост и зной при нормални ежедневни действия и може да се съпроводи от сърцетуптене и гръден дискомфорт. Честа начална изява на заболяването е поява на отоци по долните крака и тежест в дясно подребрие. Причините за развиване на сърдечна непълнота могат да са най-различни: от неприятно следена артериална хипертония, исхемична болест на сърцето и сърцетуптене до възпалителни болести, засягащи сърдечния мускул и вродени недостатъци в развиването му.

Предсърдното мъждене е положение на аритмична сърдечна активност, доста постоянно съпроводено от висока сърдечна периодичност.  Пациентите споделят за възприятие за трептене зад гръдната кост, зашеметяване и неустойчивост или просто общо неразположение. Тези неспецифични недоволства могат да доведат до ненавременното слагане на диагноза и закъснение в започване на вярно лекуване. Наличието на предсърдно мъждене слага пациентите в риск от развиване на други затруднения като исхемичен мозъчен инсулт и сърдечна непълнота. Исхемичният мозъчен инсулт е тежко заболяване с висока инвалидизация и смъртност при засегнатите пациенти.

Отделението по кардиология на УМБАЛ Бургас е водещо в консервативното и инвазивното лекуване на сърдечно-съдовите болести. Само през инвазивния бранш на отделението предходната година са минали над 700 пациенти с исхемична болест на сърцето. Поставените пейсмейкъри са 70.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР