Ниските лихви по фирмените кредити стимулират бизнеса да се възползва

...
Ниските лихви по фирмените кредити стимулират бизнеса да се възползва
Коментари Харесай

Ниските лихви по фирмените кредити стимулират бизнеса да се финансира с оборотни средства

Ниските лихви по фирмените заеми подтикват бизнеса да се възползва от финансиране за оборотни средства.

Голяма част от фирмите в България все по-често изпадат в потребност за финансиране на бизнеса си, изключително след претърпяното през последната една година. Особено наранени се оказаха дребните и новооткрити компании, които бяха лимитирани от държавно финансиране, било то поради незадоволителни оборотни средства или от това, че са стартирали в несъответствуващия миг. Ако сте притежател на бизнес и решите да кандидатствате за фирмен заем към банка, процесът на утвърждение постоянно е доста по-сложен и натоварен във времето, защото банките не обичат да влагат в по-ниски суми за оборотни средства. Алтернатива следователно остава заем от небанкова финансова институция, която също може да предложи гратисен интервал, ниски лихви и гъвкава процедура на утвърждение.

Какво съставлява бизнес линията на финансиране за оборотни средства?

Кредитната линия или по този начин наречения кратковременен бизнес заем, дава опция за финансиране на фирмите до избрана сума, които средства се усвояват в границите на избран период или на части до размера на лимита, който кредитора е одобрил. Тук преимуществото за притежателите на бизнес е, че дължат такса единствено върху усвоената сума, без да заплащат други разноски, свързани с отпущането на заема, като погасяването на отговорностите става по отношение на договорните връзки. У нас най-често фирмите употребяват тази кредитна линия, с цел да задоволят потребностите на бизнеса си като да вземем за пример: зареждане на нова стока, ремонтни действия, разширение на обекти и т.н.

Нуждите на дребния и междинен бизнес са доста и самостоятелни, и с цел да се развива той непрекъснато би трябвало да е в час с времето. Управлението на личен бизнес не е лесна задача, непрекъснато изисква да се поддържа дейна връзка с клиентите, доверие в екипа и многообразие в предлаганите артикули или услуги. За всички тези цели голяма роля играе финансирането. Когато бизнесът употребява финансиране благодарение на Izbiram.bg получава преимуществото на персонално финансово консултиране, самостоятелен проект на погасяване и свободно потребление на средствата, съгласно потребностите на компанията.

Какви са лихвените равнища по бизнес заемите през 2021 година?

Преди да предприеме бизнес финансиране, всеки притежател знае, че е добре да изследва преференциалните условия, които оферират банкови и небанкови финансови институции. Последните няколко години преференциалните лихвените равнища на тези заеми се движат сред 4-6%, а на тези, които обезпечават с недвижимо имущество, стойностите са и по-ниски.

Това са ориентировъчни числа, като всеобщо лихвата на заем за оборотни средства е самостоятелна и се пресмята на база употребената сума за съответния брой дни. Тези заеми постоянно изискват да бъдат обезпечени, нормално под формата на парцели, машини или уреди, които банката може да конфискува от кредитополучателя при положение на несъблюдение или банкрут. За разлика от банките, небанковите финансови институции могат да финансират без поръчителство за по-малка сума.

Промоционалните оферти за фирмен заем са от 0% рента за първите две седмици, без такси за кандидатстване, бърза реакция от страна на кредитора и посещаване на обект във всички региони на страната. Например, в случай че на един магазин са нужни 1000 лева, с цел да зареди нова стока и поставя 25% надценка на нея, притежателя взема решение да завърти за две седмици средствата - най-после на интервала, магазинът ще има облага от 250лв., а на кредитора ще дължи 60лв.

Ако бизнесът се ръководи погрешно в решителен миг или в случай че печелившите активи не генерират облага, за компанията може да има съществени последици, до които в никакъв случай не трябва да се стига.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР