Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към

...
Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към
Коментари Харесай

В. Домбровскис: Ниските доходи не са пречка да се присъедините към чакалнята на еврозоната

Ниските приходи не са спънка България да се причисли към чакалнята на еврозоната и по-късно към самата еврозона. Това съобщи в изявление за " Хоризонт " еврокомисарят по въпросите на еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис:
" Няма предварителни условия по повод прихода на глава от популацията или по-точно съпоставен със междинния в Европейски Съюз. В България той е еднакъв на този в Литва и Латвия сега, когато двете страни се присъединяваха към механизма ИЕРЕМ-2, тъй че това не може да е затруднение. Бих споделил, че главният въпрос, на който би трябвало да се отговори в тази връзка е по какъв начин присъединението към еврозоната ще засегне българската стопанска система. Според нашите оценки, то ще има позитивен резултат и даже ще облекчи приближаването към междинните равнища на Европейския съюз ".

Един от детайлите, които са нужни за присъединението ни към банковия съюз е оценка на активите на банките, посочи Домбровскис.

Цялото изявление със заместник-председателя на Европейската комисия ще можете да чуете в предаването ни " Преди всички “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР