Ниските доходи и високите цени на жилищата отдавна държат младите

...
Ниските доходи и високите цени на жилищата отдавна държат младите
Коментари Харесай

Португалия има нов план за подпомагане на достъпа на младите хора до жилище — но ще помогне ли наистина?

Ниските приходи и високите цени на жилищата от дълго време държат младежите настрани от жилищния пазар, само че също по този начин съществува риск нова мярка за подкрепяне на купувачите да окаже по-голям напън върху към този момент задръстеното предложение.

Младите хора в Португалия до 35-годишна възраст скоро ще могат да употребяват държавна гаранция за приемане на 100% ипотека при закупуване на първия си дом.

Новата мярка е допълнение към други, основани от държавното управление, като освобождението от общински налог върху прехвърлянето на благосъстоятелност и гербов данък, и има за цел да помогне на младежите, които се затрудняват да влязат в благосъстоятелност пазар.

Законът, установяващ изискванията за използване на тази мярка, беше оповестен на 10 юли, само че практическото му използване към момента зависи от регулирането му, което би трябвало да стане в границите на 60 дни.

Млади хората ще бъдат обхванати, в случай че печелят до 5800 евро бруто на месец и купят къща за най-много 450 000 евро.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР