Ниската себестойност на добива, гъвкавата данячна система и плаващият курс

...
Ниската себестойност на добива, гъвкавата данячна система и плаващият курс
Коментари Харесай

Русия ще устои в петролната война заради евтиния добив

Ниската себестойност на добива, гъвкавата данячна система и плаващият курс на рублата ще оказват помощ на Русия да устои в ценовата война на петролния пазар, написа организация " Блумбърг ", цитирайки анализатори на " Банк ъф Америка " и " Райфайзенбанк ".

Най-големите съветски производители на нефт през 2019 година похарчили по-малко от 4 $ за добива на един барел. Заедно с преносните и финансовите разноски общата стойност на барел не надвишава 20 $. Тези индикатори са вероятни поради развитата инфраструктура на съветските залежи и ефикасната работа на системата от тръбопроводи и железниците, отбелязва изданието.

Освен това фискалната система на Русия е по този начин устроена, че при рухване цената на нефта се понижава и данъчният товар на добивната компания. Според планове на анализатори при цена на нефта от 50 $ за барел нефтените компании отделят над 40 % от приходите си зае налози, само че при цена от 25 $ този индикатор пада до 20 на 100, а при ценови кулоар от 15-20 $ данъчната тежест на процедура е оскъдна.

Отслабването на курса на рублата разрешава на съветските петролни компании да усилят финансовите разноски с рублен еквивалент. Това е допустимо с помощта на обстоятелството, че съветските компании получават част от своите приходи в долари, а харчат в рубли.

Всичко това може да трансформира съветските компании в единствените в света, които са способни да се опълчват на Саудитска Арабия в ценовата война, продължава организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР