Нищо в изслушването на премиера в оставка Кирил Петков и

...
Нищо в изслушването на премиера в оставка Кирил Петков и
Коментари Харесай

Зафиров: Нищо от изслушването снощи не промени мнението на БСП, че решението за руските дипломати е взето еднолично

Нищо в чуването на премиера в оставка Кирил Петков и службите за изгонването на 70-те съветски дипломати не промени визията на Българска социалистическа партия, че решението е взето в огромна степен еднолично. Мащабът на това решение е нещо невиждано, случва се за първи път в дипломатическата история на България, а в международната история се е случвало единствено във Англия. Едно такова решение ще бъде с тежки последствия върху външната ни политика. Това сподели в " Денят стартира " Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 441
Факт е, че Министерски съвет на процедура не е взел такова решение. Беше казано, че на оперативни съвещание е дискутирана реципрочността в връзките с Руската федерация, само че изгонването на подобен брой лица не е координиран по съответния ред, сподели той.

" Всъщност не става въпрос за 70 дипломати - броят на лицата с дипломатически статут е на половина. За другите лица, за които е необичайно, че се ползва тази мярка, не е известена прокуратурата, не се ползва закона за ДАНС. От вчерашното чуване не получихме доказателства, е това е методът, по който би трябвало да се реагира. По отношение на реципрочността за тези лица, за които е потвърдено, че са нарушавали дипломатическия статут, към тях методът би трябвало да е явен, само че за другите лица не стана ясно каква е нуждата от тъкмо такова деяние ", сподели той.

Това нанася тежък удар върху имиджа на България и за нашите връзки. Няма по какъв начин това деяние да не даде отражение и върху дълготрайната ни политика - било външна или вътрешна.

Българска социалистическа партия изрази предпочитание да бъде призован КСНС при президента, тъй като това е тематика, която касае националната сигурност.

Зафиров счита, че Българска социалистическа партия не е заобиколен сътрудник и са имали естествени връзки в обединението, само че за жалост няколко пъти е бил демонстриран метод, който не кореспондира с естествения метод на взимане на решения, изключително по значими тематики, касаещи външната политика. Това няма по какъв начин да ни остави безразлични, сподели депутатът от Българска социалистическа партия.

Зафиров дефинира като верен метод решението на Българска социалистическа партия да спре договарянията с Политическа партия за сформиране на кабинет, до момента в който не предложат различен претендент за министър председател.

Нищо не се е трансформирало в позицията на Българска социалистическа партия за прекъсване на договарянията с " Продължаваме промяната ", сподели той. Българска социалистическа партия не престават да чакат покана за договаряния за кабинет в границите на това Народно събрание, само че без министър председател Кирил Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР