Нищо по-лошо и по-опасно няма за София от плаващите мнозинства,

...
Нищо по-лошо и по-опасно няма за София от плаващите мнозинства,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Не може някой да прави заложник цял град заради това, че е обещал на Борис Бонев да стане председател на СОС

Нищо по-лошо и по-опасно няма за София от плаващите болшинства, за които приказват и Борис Бонев, и Васил Терзиев. Това сподели за БНР Георги Георгиев, общински консултант от ГЕРБ в Столичния общински съвет, някогашен ръководител на СОС.

Според него тактиката на ПП-ДБ-Спаси София е да се избере за ръководител на Общинския съвет Борис Бонев, а след това да се мисли, което дефинира като несериозно.

По думите на Георгиев не е задоволително да бъде определен ръководител, с цел да стартира работа СОС, а е належащо и болшинство, защото решенията се вземат с болшинство от най-малко 31 общински съветници:

„ По-важно е ръководителят, който и да е той, с какво болшинство в СОС ще работи “.

Той акцентира, че има информация, която е била задочно доказана и от депутата от ПП-ДБ Ивайло Мирчев „ в обява в електронна медия “, че преди кметът да изпрати писма за покана за публични диалози с някои от партиите, показани в СОС, са водени в това време диалози с лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова: „ Ако фактически някой искаше да води открити диалози, нямаше да чака цяла седмица, с цел да види какво ще се контракти с Нинова, след което да ни потърси. Това не е сериозен метод. Демокрацията изисква старания. Или ще се работи транспарантно, или ние няма да участваме и да бъдем смокинов лист в тази режисура. Ще участваме във всеки градивен разговор, който се води при равни условия и транспарантно. Разговорът с Корнелия Нинов не е бил транспарантен ”.

Хипотезата за ротационен ръководител съществува теоретично, счита Георги Георгиев, само че акцентира, че би трябвало да е ясно от кого ще се търси отговорност за ръководството: „ Въпросът е кое болшинство ще поддържа отчетите, които този ротационен ръководител ще разпределя за разглеждане в СОС… Без ясно болшинство всичко ще бъде вземане-даване “.

„ Не може някой да прави пленник цялостен град поради това, че е заречен на Борис Бонев да стане ръководител на СОС “, сподели още Георгиев.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР