Нищо от това, което обещаха премиерът Бойко Борисов и неговият

...
Нищо от това, което обещаха премиерът Бойко Борисов и неговият
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Майка пред Фрог: Нищо от обещанията на Бойко Борисов и Томислав Дончев не се изпълнява

Нищо от това, което дадоха обещание министър председателят Бойко Борисов и неговият заместител Томислав Дончев не се извършва. За това сигнализира Вера Иванова, майка на дете с увреждане и един от уредниците на самодейността „ Системата ни убива “.
На вчерашната среща на специалисти от разнообразни ведомства по въпросите, свързани с трите закона за хората с увреждания, станало ясно, че нещата отново ще си останат съвсем в настоящето състояние. „ Даде се заден за закона за персоналната помощ. Явно няма да има подобен, а ни дадоха обещание. По метода, по който се предлага тази помощ, хората няма да оцелеят. Възмутително е, че председателката на националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова беше срещу всички наши оферти.

Тя остро се опълчи, въпреки Борисов и Дончев да ги одобриха. Няма и дума за нашето искане Стоименова да бъде отстранена от този пост. Най-куриозното е, че тя говореше от името на всички НПО-та, а в това време в залата имаше друго Неправителствени организации, което не беше според с нея. Г-н Дончев даде обещание да има нов указател. Присъстващи на срещата непосредствено в очите ми споделиха, че сегашният си е доста добър “, изясни Вера Иванова, която не скри възмущението си: „ Как и на кого да вярваш?! “

В същото време майките се натъкнаха и на различен куриоз. В отворено писмо до министерски съвет, те приканиха Борисов да в профил Адриана Стоименова от високия пост на национално показаните организации. От там дали отговор в жанр: „ Вие ни питате за едно, а ние ще ви отговаряме за друго “. В отговора от министерски съвет написали на майките, че Борисов се е срещал с тях и е разискал проблемите им, както и че е дал 150 млн. лв. за следващата година за нуждаещите се. „ Това е неуместно. Ние доста добре знаем, че сме се срещали с господин Борисов. Помним и какво сме си говорили. В писмото няма и ред за Адриана Стоименова, която ни набеди “, възмути се майката.

Припомняме ви, че срещите с протестиращите дами започнаха предходната седмица на най-високо държавно равнище. Следващите срещи се организират на все по-ниско равнище, като поетите задължения от страна на властта отпадат от ден на ден. Оказва се, че и финансирането на НПО-та ще си остане както е било до момента. Проверка на Фрог сподели, че регистрираните действия на една такава НПО-„ Център за психически проучвания “ се разминават с изразходваните финансови средства.

Освен това от там са записали, че имат над 240 000 членове, въз основата на което се отпускат и държавните средства. Отделно от това се получават и евросредства по планове, съфинансирани от страната. До този миг Фрог не е срещнала нито една майка на дете с увреждане, която да признае, че се е употребила сполучливо от услугите на „ Център за психически проучвания “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР