Нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия, каза

...
Нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия, каза
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Нищо няма да отслаби решимостта на Киев срещу Русия

Нищо няма да отслаби решимостта на Киев против Русия, сподели украинският президент Владимир Зеленски.
Изявлението му пристигна ден, откакто Конгресът на Съединени американски щати одобри законодателна мярка за краткотрайно финансиране на федералното държавно управление, от която отсъства обаче помощта за Украйна.
В тирада във връзка Деня на бранителите Зеленски съобщи, че никой не може да спре стабилността, силата, куража и устойчивостта на Украйна.
Той добави, че Украйна ще спре да се съпротивлява и да се бори едвам в деня на успеха и добави, че страната се приближава от ден на ден до този ден, заяви Ройтерс
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в неделя, че републиканците са дали обещание да дават на Украйна помощ чрез настрана гласоподаване и че американската поддръжка няма да бъде прекратена при никакви условия.
Украинският министър на защитата Рустем Умеров сподели, че е получил уверения по отношение на бъдещото американско военно финансиране по време на телефонен диалог с американския му сътрудник Лойд Остин.
" Министърът ме увери, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна ще продължи и че украинските бойци ще продължат да имат мощна поддръжка на бойното поле ", написа Умеров в " Екс ", представен от Българска телеграфна агенция.
Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко съобщи, че Киев работи с американските сътрудници, с цел да се подсигурява ново решение по отношение на бюджета, което да включва и финансиране за Украйна.
Николенко добави, че поддръжката за Украйна в американската администрация, в Конгреса на Съединени американски щати, а също и измежду по-голямата част от американския народ остава непоклатима.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg