Нищо ново и неочаквано не сме предложили за оградата в

...
Нищо ново и неочаквано не сме предложили за оградата в
Коментари Харесай

Кирилов: Нищо ново и неочаквано не сме предложили за оградата в Закона за обществени поръчки


Нищо ново и ненадейно не сме предложили за оградата в Закона за публични поръчки. Това съобщи ръководителят на Правна комисия Данаил Кирилов пред публицисти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В никакъв случай тезата на Българска социалистическа партия не е вярна, безапелационен бе Кирилов.

„ Избрахме най-тежкия законодателен път, с цел да обявим тази смяна, с цел да няма изказвания, че вършим нещо прикрито или, че прокарваме законодателна самодейност посредством други закон или ред. Оградата към този момент е построена и пораждат въпроси с поддръжката и възобновяване на вредите по нея, когато има опит за навлизане на територията на България “, уточни той.

По тази причина Кирилов разяснява, че би следвало да се обезпечи поддръжката и ремонтите по преградното оборудване. „ Затова сме вкарали предлагането за допълнение, което се състои от една дума и един съюз към към този момент съществуващия текст, който беше по отношение на построяването на това оборудване, се прибавя изразът „ и поддръжката “. Нищо ново и ненадейно не сме предложили “, съобщи Кирилов. Той посочи, че поправката е била оповестена задоволително транспарантно и през вчерашния ден в Правна комисия дебатът по тематиката е бил към два часа.

„ Утре в дебата в пленарна зала ще се види, че няма нищо прикриващо. Целта е да се даде опция за най-бърза реакция на най-близко стоящите държавни чиновници да реагират съответно, с цел да преодолеят пробив или пропуск в това оборудване и да обезпечат поддръжката му. Когато имаме пробив нямаме гаранционна отговорност по този начин, че не можем да ангажираме предходния реализатор да поправи вредите “, добави ръководителят на Правната комисия.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР