„Нищо не затихва от само себе си с Делта и

...
„Нищо не затихва от само себе си с Делта и
Коментари Харесай

Лъчезар Томов: 10 души заразяват 8

„ Нищо не затихва от единствено себе си с Делта и Делта+ разновидността. Епидемията затихва, тъй като държавното управление взе ограничения. Вече репродуктивното число е 0,8 – 10 души заразяват 8. “ Това сподели пред БНР математикът Лъчезар Томов, учител в Департамент „ Информатика “ на Нов български университет.

Според Томов до края на ноември ще има резултат от връщането на дребните възпитаници в учебно заведение. Математикът чака превръщане на репродуктивното число до 2-3 седмици, когато всички деца от 1. до 4. клас се върнат в класните стаи.

„ Има фактори, които не знаем. Те не им вършат проби за антитела, а единствено за Covid. Не знаем какъв брой от тях са боледували. Имунната система на дребните деца е най-хубава и преболедувалите дребни деца са най-добре предпазени за реинфекция. Така че в случай че има доста висок % боледували деца, това връщане няма да има огромен резултат за увеличение на случаите “, уточни преподавателят в предаването „ Преди всички “.

„ Виждам опция за връщане единствено на имунизирани възпитаници в учебно заведение “, съобщи той.

В момента сме в страшна демографска злополука и всички си затварят очите, с цел да може някаква стопанска система да се върти, кой обаче ще използва, разяснява Лъчезар Томов.

На конгрес в събота ще бъдат огласени данни за това по какъв начин неверната имунизация води до по-високо разпространяване на вируса, а при нас то се превежда и като смъртност, разясни Томов. По думите му имунизирането е трябвало да става по възрастов симптом, като се стартира от най-възрастните.

„ Стратегията (за имунизиране - бел. ред.) освен е проблематична, само че се оказва, че тя усилва самото разпространяване. “

Лъчезар Томов е на мнение, че съвсем всичката надвишена смъртност у нас е директно разследване от Covid, като посочи, че при коронавирусната зараза има и отсрочена смъртност в интервала след изписване от лечебно заведение.

Анализ по райони на леталитета ще може да покаже какъв тъкмо е резултатът на лекуването, добави математикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР