Нищо не целя със следващите съпоставки, просто ги правя в

...
Нищо не целя със следващите съпоставки, просто ги правя в
Коментари Харесай

Избори? Не, цирк! Толкова си могат

Нищо не целя със идващите съпоставки, просто ги върша в името на хубостта на едно от най-древните изкуства, а точно комедията:

- Елена Йончева: Вярвам, че можем да решим проблемите при усвояването на средствата от европроектите и корупцията при тях.
&
- Семейството на Елена Йончева с три къщи за посетители на морето… Комплекс от 3 китни вили наоколо до морския бряг си е построило с евросредства фамилията на Йончева в странджанското селце Велика… скица по асимилиране на дотации от Министерство на земеделието, задвижена от мъжа и свекъра на алената депутатка, както и от свързани с семейството лица…

СЪЩО ТАКА:

- Елена Йончева: България няма ефикасна правораздавателна система, прокуратурата също не работи ефективно…
&
- Прокуратурата разпореди инспекция на къщите за посетители на фамилията на Елена Йончева…

ИМА И ОЩЕ:

- Елена Йончева: Проблемът с корупцията при европроектите е, че всичко е затворен кръг… всичко, което получаваме от Брюксел, като средства по стратегии, не се усеща от българските жители, тъй като не доближава до тях.
&
- Върховна касационна прокуратура: вероятно осъществено закононарушение по член 248 а ал.3 от Наказателен кодекс във връзка построени къщи за посетители по план по размер 311 „ Разнообразяване към неземеделски действия “ по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските райони…

***

Както споделих, нищо не целя с тези съпоставения, просто ми се стори, че резонират някак красиво – по този начин – едно до друго.

Изключително съм неудовлетворен от качеството на цирка, който виждам още веднъж към изборите. Първите няколко пъти беше забавно, към този момент е просто жалко и еднакво. Първо: знам ли и аз за какво се сещам за поговорката: „ Който живее в стъклена къща, да не хвърля камъни “? Не споделям, че тези разкрития са ненужни или нещо лошо; споделям, че са ненужни и нещо неприятно в подтекста на идните избори. Защото отклоняват вниманието от същински значимите неща и разрешават на всички „ играчи в мача “ да се крият зад компромати, един тип – „ вижте Вуте какъв брой е зле, той е по-зле от мене! Занимавайте се с това и не ми гледайте платформата, не чакайте обещания, не ме питайте какви са ми концепциите за мандата “.

От аленото ляво пространство завъртяха машината на #Апартаментгейт и всичко отиде на кино. Ще повторя: не пазя никого, просто по този начин избрахте момента, че да скапете всичко, благодаря!

Нали се сещате, че просто от другата страна или страни си споделиха: Ха, добре! И ние можем по този начин! И се захванаха и те – с техните следствия. И внезапно започнаха да изплуват всякакви нещица… Йончева забъркана, Каракачанов и той, някой отвори уста да спомене и името на президента, и на Симеонов.



Блато. Просто едно тресавище. Щеше да е мъчно разкритията да ги треснете на масата малко по-рано ли? Или по-късно? Някак да пропуснем резултата на калната война ТОЧНО преди изборите.

Източниците на информация – очевидците, информаторите – тези с флашките, както ги познаваме – и при „ Ало, Банов съм! “, и при #Апартаментгейт и така нататък – та, те какъв брой време – месеци, години са седели върху информацията, която имат, и са я мътили. Влязохме в акция и я излюпиха. Не обичам да ме будалкат, само че още повече не обичам да ме будалкат обикновено.

Вие какво очаквахте, почтено? Аз, персонално, правя оценка моето очакване за детинско и неуместно наивно. Аз чаках борба на хрумвания и платформи. Сега място не остана за тях. Народът е вкопчен риалити шоу да гледа, цирк; пробвай да пробуташ хрумвания и платформи и ще те изхвърлят от сцената.

Като заговорихме за равнището на публиката…

Нормално ли е да ни пробутват един и същи цирк и ние все да им вървим на представлението и в унес да ги гледаме? И още веднъж – море от незаинтересованост: „ Голяма част от младежите няма да гласоподават на тези избори “. Ама, несъмнено, що да гласоподават? За кого? Те нали всички са маскари!

Битува схващането, че всички са еднообразно неприятни (и никой не желае да изгуби скъпи 20 минути от живота си, с цел да гласоподава за тях). Разбирате, че чисто математически това не може да бъде правилно, нали? Разкарайте я тая неизбежност от главите си, тъй като знаете ли кой няма проблем да изгуби 20 минути от живот си? Твърдите електорати и платените гласоподаватели. А при толкоз доста претенденти и партии напълно никой да не става… я, стига!

Звучи като: за какво да хапвам, като отново ще огладнея? Защо да гласоподавам – те са един дол дренки? Искам да кажа, че логиката ви куца…



И, забележете, КАК обича да гласоподава младият българин: най-вече от тях гласоподават за президентски, по-късно за парламентарни и минимум на евроизбори. Гласуват най-вече за минимум облечената във власт фигура, законотворецът не ги вълнува, а Европа им е още нещо нереално и не ги вълнува, в случай, че същата тази обединена Европа им предлага средство да я моделират по лично предпочитание. В резултат се появяват политическите играчи и си споделят „ отлично! Ще им хвърлим малко жилища и гръмки „ следствия “ и стават наши! “ Да, ето ви още един откъс от изследването: „ Подходът им е нещото, което е завалено от хората. Те имат „ офлайн " медиен метод, който единствено осведоми. За да бъде сполучлив, те би трябвало да задават въпроси, да ги включват в политическия развой. Младите хора обичат да бъдат ангажирани “.

Да, единствено че „ ангажираните “ задават въпроси, нали?

Дадохте им и ножа, и сиренето, и след това се чудите над чашата с ракия и роните сълзи в салатата: за какво сме на всички последни места в Европейски Съюз, с изключение на по смъртност.

Това мога да го сравня с самолетната компания, която беше унизена от един пасажер с отвратителни претенции към личния състав, която обаче не спираше да го обслужва и да го държи за клиент, макар, че има правото да го сложи в забранителен лист.

Пътникът беше към 200-килограмов американец, който караше стюардесите да го водят до тоалетната и да го бършат по-късно, в случай че отказваха (забележете, че не всякога са отказвали!), си вършел работата в седалката си, след което цялата кабина се умирисвала. Което е чист гнет за всички в близост. Освен това се мажеше преднамерено и се заливаше с питиета и караше стюардесите да го почистват. Компанията е EVA Air, а дебелакът, апропо, е починал неотдавна, до момента в който си почивал в Тайланд. Целият свят се чудеше по какъв начин и за какво тази компания продължава да го търпи и да предизвиква това на личния състав си и другите пасажери! Да ви звучи познато?

Един консуматор пита: „ Защо, след първия полет, не е комплициран в забранителен лист? “; различен пък декларира: I'm against fat shaming and gun violence, but man, THIS FAT FUCKER NEEDS TO GET SHOT („ Аз съм срещу това да се подиграваме на дебелите хора, както и срещу насилието с приложимост на оръжие, само че, дребосъче, тоя дебел… “ Всъщност останалата част си я преведете сами).

Трети пък споделя със жлъч: „ Много прекрасен метод да те запомнят… “ (Nice way to be remembered). А това би трябвало мощно да кънти в главите на политическите играчи, с които явно вършим съпоставяне. Наистина ли ТОЛКОВА доста не ви пука по какъв начин ще ви запомни историята? Или си мислите, че и след 100 години или до края на света ще има тролове, които да ви пазят, да мажат по истината и да ви лъскат имиджа? Наистина ли?

И от всичко това в този момент какво изплува? Говорител на Европейска комисия: Комисията следи абсурда с вилите в България. Чудно. Да не приказваме по какъв начин ми развалихте настроението, прецаквайки мита, че българинът е гостолюбив – по какъв начин гостолюбив, като всички къщи за посетители стоят празни…?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР