Нищо не става, ако искате да уволните внедрен от ДАНС

...
Нищо не става, ако искате да уволните внедрен от ДАНС
Коментари Харесай

Имате агент на ДАНС във фирмата си - няма съдебен контрол, който да ви защити

Нищо не става, в случай че желаете да уволните внедрен от ДАНС във вашата компания сътрудник, тъй като не го харесвате или сте разбрали, че е сътрудник. Така някогашният вътрешен министър и сегашен правист Емануил Йорданов разяснява препоръчаните промени в правилника за използване на Закона за ДАНС, съгласно които организацията ще може да внедрява свои чиновници на всички места, без да уведомява ръководители и притежатели на компании и ведомства.
Смущаващото тук е неналичието на правосъден надзор, безапелационен беше ръководителят на АИКБ Васил Велев. Той изиска да бъде разисквано дали има такава процедура в чужбина, като обърна внимание, че в претекстовете на новото законодателство категорично е посочено, че то не отразява еврозаконодателство.
Дори да не се одобри, това гони вложителите, съобщи Велев пред Нова телевизия, който посочи, че " вложителите не са се забързали да влагат у нас ". Той настоя, че постоянно в законодателството се вършат недомислени промени.
Хубаво е да се каже кой или кои са създателите на тези промени. Когато се създаваше ДАНС, никой не знаеше кой е изготвил плана, добави Йорданов. Той съобщи и, че в България има доста огромно съмнение към закона, даже още във етапа на образуването му и се оплака, че по малките екрани съвсем няма разискване на нови закони, с изключение на Закона за придвижване по пътищата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР