Нищо не налага струпване на военни от НАТО у нас.

...
Нищо не налага струпване на военни от НАТО у нас.
Коментари Харесай

Стефан Янев: Нищо не налага струпване на военни от НАТО у нас

Нищо не постанова скупчване на военни от НАТО у нас. Това съобщи военният министър Стефан Янев след тържествения водосвет на бойните флагове на армията ни.

" Каквото споделям аз, го сподели и министър председателят, само че с разнообразни думи ", добави той във връзка появилите се информации за планове на НАТО да изиска увеличение на военното си наличие в страната, поради скупчването на съветски войски по границата с Украйна.
Янев прикани за виновна политика в областта на защитата и сигурността
За виновна държавна политика в областта на защитата и сигурността и транспарантно обмисляне и финансирането прикани министърът на защита...
Прочети повече
" Говоренето във връзка с участиетио на България в НАТО, Европейски Съюз и други интернационалните организации е в пасивно-активна форма на другарство. България е член на НАТО, България е НАТО, НАТО е България. Решенията, които взема НАТО са решения, в които България взе участие равноправно ", съобщи военният министър.

Той акцентира, че сега няма решение за натовските войски и в случай че бъде взето някакво, то ще бъде обявено. " Обстановката е такава, че не се постанова коментар на тази тематика и не е належащо какво би могло да бъде и какво не би могло да бъде ", сподели още той.

След появилата се информация, че от НАТО считат да усилят наличието си в България, поради засилващото се напрежение сред алианса и Русия, Янев излезе с обява във Фейсбук. В нея той изрази, че не желае нарастване на натовската войска у нас. В последното си тв изявление пък министър председателят Петков изясни, че Янев както и никой министър няма право на персонално мнение " по цялостни български въпроси ", тъй като би трябвало да се вземат от Министерския съвет

" Не мога да разясня думите на премиера. Това не са външнополитически въпроси, по които аз еднолично решавам или имам мнение по тях. Аз споделям моето мнение като министър на защитата. Когато пристигна миг да се реши този въпрос в Министерския съвет, тогава ще има консенсусно мнение ", разяснява Стефан Янев.
Стефан Янев даде на заден ход за несъгласието си по отношение на нови войски на НАТО
Лично мнение - това е била оповестената на формалния профил във Facebook на военния министър Стефан Янев позиция по отношение на дислоциране н...
Прочети повече
Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР