Нищо не може да се сравни с това да се

...
Нищо не може да се сравни с това да се
Коментари Харесай

Григор Димитров: Оценявам все повече какво мога да направя в тениса и в живота

Нищо не може да се съпостави с това да се върнеш в топ 10 и да почувстваш, че работата ти се отплаща, разяснява в изявление за списание Australia Tennis Magazine Григор Димитров, който приказва още за дисциплината и какво действително преследва в сегашния стадий от кариерата си.

 

Няма подозрение, че Григор Димитров претърпява един от най-хубавите моменти в кариерата си. Той се завърна в топ 10 на международната класация, с помощта на отличното си показване на шампионата в Маями, където съумя да победи някои най-хубавите играчи, в това число Карлос Алкарас, Александър Зверев и Хуберт Хуркач.

 

Българинът смята, че триумфите на терена му оказват помощ да цени и всичко отвън играта. " Мисля, че на стадия, в който се намирам в кариерата си, с всяка минала година правя оценка от ден на ден и повече всичко, което мога да направя освен на корта, само че и в живота ", признава той.

 

Завръщането в топ 10 не се случи с магия, а Григор Димитров е бил наясно по какъв начин да промени избрани неща в метода си на работа, с цел да реализира това, което прави сега. Заедно с треньора си Даниел Валверду, българинът разчита на мощните си страни и се научава да приоритизира избрани аспекти, които въздействат на представянето му, като психологично здраве или хранене. Това му разрешава да поддържа добра поредност от края на предходната година до в този момент.

 

" Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, адаптирането към доста разнообразни тенисисти през това време... Трябва да можеш да правиш всичко поредно, а точно това се случва през последните осем, девет, дванадесет месеца и беше мъчно. Имах доста, доста сложни мачове, които изгубих, само че продължих да имам вяра ", разкрива Димитров.

 

Първата ракета на България признава още, че при започване на кариерата му уважението и възхищението към огромните имена в тениса като Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович може би не са му разрешили да откри този баланс, на който се радва сега.

 

" Бих споделил, че тенисът употребява същия език като живота, той те учи. Дисциплината е независимост, без значение дали играеш мач или не. Много от нещата, които върша в този момент, към този момент са просто метод на живот. Има толкоз доста неща, които са свързани и въобще не ги одобрявам за даденост. Това не ми оказа помощ доста, когато трябваше да се състезавам против тях и мисля, че трябваше да науча това малко повече с времето. Спомням си, че си помислих: Добре, би трябвало да се науча да деля тези неща и да ги слагам в друго поделение ", споделя още Димитров.

 

" За мен е доста забавно да съм очевидец по някакъв метод на три столетия, в които съм играл и даже тенисисти от доста по-рано. Аз съм в уникална и доста щастлива позиция да мога да се състезавам с всеки от тях ", приключи Григор.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР