Нищо не може да се прогнозира и след консултациите. За

...
Нищо не може да се прогнозира и след консултациите. За
Коментари Харесай

Румяна Коларова: Шефът на БНБ Димитър Радев може да е успешен премиер на експертен кабинет

Нищо не може да се предвижда и след консултациите. За ГЕРБ приоритет е постоянно държавно управление, а за Политическа партия – тематиката за бюджета, като се надяват, да се одобри бюджет, при който да няма огромен недостиг и повишаване на дълга, които са значими за стопанската система и естествения живот. Как и до каква степен тези два целта ще се срещнат – не знаем. Така изясни политическата обстановка след консултациите на партиите при президента проф. Румяна Коларова в ефира на Българска национална телевизия.

Голямата конспирация е с кого Политическа партия ще вършат държавно управление, тъй като няма значение дали ще бъде направено при първи или при втори опит. Всички изказвания ни припомнят на историята на Има Такъв Народ и историята в предходния парламент – където Политическа партия разгласи кабинет с ярки политически фигури и имаше поддръжката единствено на Демократична България.

Няма танго сред ГЕРБ и Политическа партия - това, което направиха е една дребна стъпка, толкоз. Няма късмет нещо да стане, когато Политическа партия споделя, че няма да създадат държавно управление с ГЕРБ. Все едно не със затворени очи, а без да мислиш се приказват сходни неща. Тук не виждам логичност още веднъж да се отива на избори през август, с огромно отчаяние уточни Коларова.

Тя направи отпратка към ръководството на Пламен Орешарски откакто беше свален ГЕРБ от власт. Тогава процедурата беше извървяна за 3 дни, само че там всичко беше авансово контрактувано. Тогава конфликтът сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Атака с ГЕРБ беше голям, само че все пак те се договориха до рационална процедура, която да докара страната до провеждането на рационални избори, върна лентата политологът.

Формулата, която споделят част от гласоподавателите е, че би трябвало да бъде контрактувано държавно управление с втори мандат, с специалисти от двете страни. Но какво ще се договорят водачите – не знаем. Това е най-разумното за партията на Борисов. За разлика от Политическа партия – които нямат партия и структури. Ако продължат борбите и се подтиква ирационалното, по този начин се води страната към катастрофичен сюжет, разяснява Коларова.

Да се върви в посолства – това приказва, че няма изолираност. Лидерът на Възраждане върви единствено в едно посолство. (…) Това, което се случва в България е невиждано и неуместно. Това е див популизъм, което създават политиците от Политическа партия. Тук има рискова степен на популизъм. Всичко към този момент е в областта на парадокса, тъй като от една година нямам естествени пояснения за държанието на Политическа партия. Аз по този начин и не разбрах, да вземем за пример, за какво Политическа партия не направи втори кабинет, а не незабавно да се отива на предварителни избори, посочи политологът.

Тя уточни, че в случай че се образува поддръжка за експертен кабинет, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са съпричастни. Нинова тъй като доста я закъсала, по тази причина е обикновено да бъде мощно сериозна. Що се отнася до „ Възраждане “ – растежът нагоре на сходни партии има една точка на изкривяване и това става, когато влязат в ръководство. Костадинов обаче са пази да влезе в ръководството. Спомнете си Атака – когато влезе във властта, и се видя какъв брой е нелепа, аргументира тезата си.

Румана Коларова разкри, че има име за сполучлив министър председател на един експертен кабинет – Димитър Радев, който е началник на Българска национална банка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР