Нищо не може да променим с вълшебна пръчица. Знаем какви

...
Нищо не може да променим с вълшебна пръчица. Знаем какви
Коментари Харесай

Кунчев не е сигурен в отварянето на заведенията на 1 март

„ Нищо не може да променим с вълшебна пръчица. Знаем какви са настройките по отношение на имунизациите на Балканите и те не са положителни. Младите хора разсъждават по различен метод, само че като цяло не знам до къде ще стигне обществото, до момента в който има вяра на неистини за имунизацията. От север на юг и от запад на изток се ускорява скептицизмът. Макар че има изключения като Франция. Ваксинационният проект не е пред неуспех, а върви добре. До края на месеца ще получим 200 000 ваксини, а през март – общо 500 000. Провал ще е, в случай че имаме ваксини и персоналният доктор ни кани да се имунизираме, а като общество не го създадем “.

Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев пред БТВ.„ Израел е по-особен случай. Там има групи, с които имат проблем – ортодоксалните евреи, които нямат доверие с имунизациите. Тел Авив ще си реши проблемите, въпросът е и ние да вървим по този път. Най-големите ни доставки са от АстраЗенека. До месец ще имаме 4 типа ваксини с идването на „ Янсен “.

В момента сме в подножието на нова вълна. Имаме увеличение с 25% на случаите. Ако по този начин се върви, до 4 седмици те може да се удвоят “, сподели още доцент Кунчев. Той удостовери, че процентът се подвига и поради отварянето на учебните заведения.

„ В началото имаше фокусиране какъв брой е рисков изборният развой. Ако спазваш обикновените условия, няма никакъв риск. Той е доста по-голям при събиране с другари, извършване на покупки в мола или в градския превоз. У нас настава британският вид. В Европа има едно задържане като цяло. В Чехия, Ирландия и Португалия ситуацията е доста тежко. С други думи, върви вълната на разпространяване на ковид. Той не може да бъде спрян с гранични ограничения.

" До 1 март има доста време. Задържането на затворените заведения не може да продължи безпределно. Не мога да ви кажа дали решението за тяхното отваряне през март може да бъде променено. Няколко дни преди този момент ще има конференция, на която ще бъде оповестено окончателното решение. Има нещо забавно – на фона на тези 25% увеличение на инфектираните имаме спад при броя на умрелите. Освен това имаме скрита смъртност. Хора си вършат проби, само че крият и умират у дома. Другата седмица броят на смъртните случаи ще доближи 10 000 “, разяснява специалистът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР