Нищо не е вечно на този свят. Дори проблемите. Столетниците

...
Нищо не е вечно на този свят. Дори проблемите. Столетниците
Коментари Харесай

Пирин и Ботев Пд - два клуба с история и традиции, но и много проблеми

Нищо не е постоянно на този свят. Дори проблемите. Столетниците в българския футбол Ботев Пловдив и Пирин Благоевград сигурно знаят това. За повече от век „ канарчетата “ и „ орлетата “ са минали през съвсем всичко, в това число и аматьорския футбол през последните 15 години. Но са намерили решението и през днешния ден още веднъж са където заслужават – измежду най-хубавите в България, представящи два величествени исторически града.

Но проблемите още веднъж ги застигнаха от спортно-техническо естество. „ Жълто-черни “ и „ зелени “ не се намират на присъщите им позиции в класирането. Нито 12-о място приляга на Ботев Пд, нито 15-о на Пирин Бл.

Въпросът е: за какво се стигна до тук?

„ Канарчетата “ започнаха ужасяващо. Една точка в първите 6 кръга сложи под сериозна въпросителна вярната тактика в клуба и то единствено няколко месеца след първите бронзови медали в efbet Лига през този век. Логично в Коматево потърсиха нов треньор. Желко Копич сигурно има футболни знания, само че резултатите и постоянството по този начин и не идват. Под негово управление „ жълто-черните “ безусловно редуват трупане на точки с провали.

Стара уязвимост на тима на Ботев е за какво не могат да играят мощно и като посетител. През целия минал сезон те завоюваха единствено две визити. Само за съпоставяне домакинските победи бяха 14.

За благополучие на отбора идващият мач за тяхната „ религия и битка “ е у дома. За злощастие той е против Пирин. Но за какво за злощастие, когато предпоследният идва в Кометево?

„ Орлетата “ остават доста сложен за побеждаване тим. Макар благоевградчани да са покрай дъното, цели четири отбора имат повече загуби от тях. А в листата е и Ботев Пд.

Но в това време футболната математика няма по какъв начин да бъде излъгана.

Проблемите на Ботев Пд и Пирин наподобяват ясни в профил. Дали някой от тях ще реши най-малко един от тях, ще научим след мача посред им в събота. Срещата от 14-ия кръг на efbet Лига е от 17.00 часа и ще се излъчва по DIEMA SPORT. Всичко най-интересно към мача следете и в Gong.bg.

Важните въпроси за Ботев и Пирин засегна спортният публицист Борис Мутафчиев. Във видеото можете да видите цялостната разработка на материала.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР